De gemeente Knokke-Heist werkt aan een plan dat de uitstraling van de stad moet garanderen en daarbij zijn sommige toeristen die de kust bezoeken in de zomermaanden een doorn in het oog. Onder impuls van burgemeester Leopold Lippens werkte het bestuur daarom een kwaliteitsplan uit. 'Als mensen zich niet kunnen gedragen, gaan we hard optreden. Het was hier bij momenten een circus deze zomer', aldus schepen van Toerisme Anthony Wittesaele (Gemeentebelangen). Op sociale media circuleerden zelf filmpjes van toeristen die zich wasten in de befaamde roze fontein op het Lichttorenplein.

Visitekaartje

'We denken aan boetes van minimum 250 euro voor wie zich niet houdt aan onze gedragscode. Vanzelfsprekend gaan we op voorhand uitgebreid communiceren. Met deze ingrepen willen we de kwaliteit van de uitstraling van Knokke-Heist garanderen. Want anders stuikt ons visitekaartje, en dus ons businessplan, helemaal in elkaar.'

Het plan betekent slecht nieuws voor strandbars. Zij mogen vanaf 2020 niet langer muziek draaien op het strand. De laatste jaren werd de muziekgrens al teruggeschroefd van 85 db naar 75 db. 'Moest iedereen zich aan de regels houden, was dit niet nodig. Maar als uitbaters niet willen luisteren, dan kunnen we niet anders', aldus burgemeester Leopold Lippens. 'Een strandbar moet een plaats zijn waar de mensen iets kunnen drinken in alle rust. Het strand is geen nachtclub. Op die manier willen we de rust terugbrengen voor alle bewoners.' Strandbars mogen ook niet langer hapjes verkopen op het strand. Enkel koude hapjes die gratis worden aangeboden bij een drankje, worden nog toegelaten.

De gemeente Knokke-Heist werkt aan een plan dat de uitstraling van de stad moet garanderen en daarbij zijn sommige toeristen die de kust bezoeken in de zomermaanden een doorn in het oog. Onder impuls van burgemeester Leopold Lippens werkte het bestuur daarom een kwaliteitsplan uit. 'Als mensen zich niet kunnen gedragen, gaan we hard optreden. Het was hier bij momenten een circus deze zomer', aldus schepen van Toerisme Anthony Wittesaele (Gemeentebelangen). Op sociale media circuleerden zelf filmpjes van toeristen die zich wasten in de befaamde roze fontein op het Lichttorenplein.'We denken aan boetes van minimum 250 euro voor wie zich niet houdt aan onze gedragscode. Vanzelfsprekend gaan we op voorhand uitgebreid communiceren. Met deze ingrepen willen we de kwaliteit van de uitstraling van Knokke-Heist garanderen. Want anders stuikt ons visitekaartje, en dus ons businessplan, helemaal in elkaar.' Het plan betekent slecht nieuws voor strandbars. Zij mogen vanaf 2020 niet langer muziek draaien op het strand. De laatste jaren werd de muziekgrens al teruggeschroefd van 85 db naar 75 db. 'Moest iedereen zich aan de regels houden, was dit niet nodig. Maar als uitbaters niet willen luisteren, dan kunnen we niet anders', aldus burgemeester Leopold Lippens. 'Een strandbar moet een plaats zijn waar de mensen iets kunnen drinken in alle rust. Het strand is geen nachtclub. Op die manier willen we de rust terugbrengen voor alle bewoners.' Strandbars mogen ook niet langer hapjes verkopen op het strand. Enkel koude hapjes die gratis worden aangeboden bij een drankje, worden nog toegelaten.