Noord-Brabant krijgt 39 Van Gogh monumenten

24/10/17 om 10:47 - Bijgewerkt om 11:30

Het geboortehuis van Vincent van Gogh in Zundert, de school in Tilburg waar de jonge Vincent zijn eerste tekenlessen kreeg en de woning in Nuenen waar Van Gogh De Aardappeleters schilderde: deze en nog 36 andere locaties in de provincie Noord-Brabant zijn vanaf 30 oktober officiële Van Gogh Monumenten.

39 plaatsen in de Nederlandse provincie Noord-Brabant mogen zich vanaf 30 oktober officieel Van Gogh Monument noemen. Vincent van Gogh, die in 1853 in Zundert werd geboren, verbracht zijn jeugd in de provincie en keerde er later geregeld terug. Het verhaal van zijn leven en zijn werk is nog op veel plaatsen in Noord-Brabant nog tastbaar aanwezig.

Van Gogh Brabant heeft het voortouw genomen om de meest waardevolle Vincent van Gogh monumenten in de provincie aan te wijzen. Een groep experts onder leiding van het Het Noordbrabants Museum en met ondersteuning van het Van Gogh Museum Amsterdam stelde een lijst met criteria op en kwam zo tot 39 monumenten die de officiële status als Van Gogh Monument krijgen. Naar verwachting zal de rest van Nederland, Frankrijk, België en mogelijk Engeland dit voorbeeld volgen.

Via de website van Van Gogh Brabant kan je een overzichtskaart en uitgebreide brochure over de Van Gogh monumenten downloaden.

Onze partners