"Onze technici en externe adviseurs hebben tot gisteravond laat doorgewerkt en zijn er nog volop mee aan de gang", aldus een woordvoerster maandagochtend. "Zo'n attractie is een complexe machine vol technische snufjes en sensoren voor de veiligheid", legt ze uit. Omdat de Baron 1898 nog zo nieuw is, weten de monteurs niet direct de oplossing voor iedere foutmelding. De zogeheten dive coaster, met als hoogtepunt een vrije val van 37,5 meter, ging begin deze maand open. Vorige week maandag was er ook al een storing. Toen moesten bezoekers eruit worden gehaald.

Het park heeft 18 miljoen euro uitgegeven aan de achtbaan. Het meest in het oog springende element is de loodrechte val in een mijnschacht. Die is volgens het verhaal eromheen eigendom van een hebzuchtige baron. Voor Nederland is de constructie uniek en ook in de rest van de wereld zijn niet zo gek veel dive coasters. De dichtstbijzijnde staat in het Duitse Heide-Park, in Nedersaksen. Die achtbaan met de naam Krake is net als Baron 1898 gebouwd door het Zwitserse bedrijf Bolliger & Mabillard. (Belga/LP)

"Onze technici en externe adviseurs hebben tot gisteravond laat doorgewerkt en zijn er nog volop mee aan de gang", aldus een woordvoerster maandagochtend. "Zo'n attractie is een complexe machine vol technische snufjes en sensoren voor de veiligheid", legt ze uit. Omdat de Baron 1898 nog zo nieuw is, weten de monteurs niet direct de oplossing voor iedere foutmelding. De zogeheten dive coaster, met als hoogtepunt een vrije val van 37,5 meter, ging begin deze maand open. Vorige week maandag was er ook al een storing. Toen moesten bezoekers eruit worden gehaald.Het park heeft 18 miljoen euro uitgegeven aan de achtbaan. Het meest in het oog springende element is de loodrechte val in een mijnschacht. Die is volgens het verhaal eromheen eigendom van een hebzuchtige baron. Voor Nederland is de constructie uniek en ook in de rest van de wereld zijn niet zo gek veel dive coasters. De dichtstbijzijnde staat in het Duitse Heide-Park, in Nedersaksen. Die achtbaan met de naam Krake is net als Baron 1898 gebouwd door het Zwitserse bedrijf Bolliger & Mabillard. (Belga/LP)