Het Diamantmuseum aan het Antwerpse Astridplein is weliswaar gesloten, maar het museum blijft actief en lanceert een nieuwe wandeling door de diamantwijk die geheel in het teken van diamanten staat.

Tijdens de wandelzoektocht ontdekt u waarom de wijk zo genoemd wordt, wat er speciaal aan is en wie er leeft en werkt.

De wandeling vertrekt bij de voormalige gebouwen van het Diamantmuseum aan het Astridplein 19-23. Vervolgens verkent u de 'diamond square mile" nabij het Centraal Station en ontdekt verrassende weetjes over het fonkelend steentje, alsook de buurt, zijn geschiedenis en zijn bewoners.

Aan de hand van een wandelboekje en startkit met gadgets kunt u de wandeling zelf, zonder begeleiding, maken op ieder gewenst tijdstip tussen 10 en 16 uur en van 2 tot en met 6 juli.

Voor kinderen tot 6 jaar is de wandeling gratis, jongeren tot 16 jaar betalen 2,50 euro en volwassenen 5 euro, inclusief boekje en startkit. (MS)

Info

Terra Nova

Diamantmuseum

Het Diamantmuseum aan het Antwerpse Astridplein is weliswaar gesloten, maar het museum blijft actief en lanceert een nieuwe wandeling door de diamantwijk die geheel in het teken van diamanten staat. Tijdens de wandelzoektocht ontdekt u waarom de wijk zo genoemd wordt, wat er speciaal aan is en wie er leeft en werkt. De wandeling vertrekt bij de voormalige gebouwen van het Diamantmuseum aan het Astridplein 19-23. Vervolgens verkent u de 'diamond square mile" nabij het Centraal Station en ontdekt verrassende weetjes over het fonkelend steentje, alsook de buurt, zijn geschiedenis en zijn bewoners. Aan de hand van een wandelboekje en startkit met gadgets kunt u de wandeling zelf, zonder begeleiding, maken op ieder gewenst tijdstip tussen 10 en 16 uur en van 2 tot en met 6 juli. Voor kinderen tot 6 jaar is de wandeling gratis, jongeren tot 16 jaar betalen 2,50 euro en volwassenen 5 euro, inclusief boekje en startkit. (MS) InfoTerra NovaDiamantmuseum