De app biedt ook algemene info over het verloop van WOI in 1914 en de geplande herdenkingsactiviteiten in de drie steden en kan via de App store en Google Play Store gratis gedownload worden.

Oorlogsgruwel

Per stad worden locaties aangeduid waar in 1914 de gruwel plaatsvond. Bij elke locatie krijg je een verhaal aangeboden, aangevuld met foto's van vroeger en nu.

De app duidt ook steeds de locatie aan waar men zich op dat ogenblik in de stad bevindt en waar de omliggende locaties zich bevinden. Er is "een hoofdroute" uitgestippeld met uitgebreide informatie per locatie.

De app werd ontwikkeld met de financiële steun van Toerisme Vlaanderen en kadert in de herdenkingsactiviteiten Onderweg naar Flanders Fields naar aanleiding van 100 jaar WOI.

In Leuven bijvoorbeeld loopt van 20 maart tot 1 september de tentoonstelling "Ravage. Kunst en cultuur in tijden van conflict" in museum M. Van 23 tot 27 augustus zijn er enkele herdenkingsconcerten gepland op het Ladeuzeplein. (Belga/MS)

De app biedt ook algemene info over het verloop van WOI in 1914 en de geplande herdenkingsactiviteiten in de drie steden en kan via de App store en Google Play Store gratis gedownload worden.Oorlogsgruwel Per stad worden locaties aangeduid waar in 1914 de gruwel plaatsvond. Bij elke locatie krijg je een verhaal aangeboden, aangevuld met foto's van vroeger en nu. De app duidt ook steeds de locatie aan waar men zich op dat ogenblik in de stad bevindt en waar de omliggende locaties zich bevinden. Er is "een hoofdroute" uitgestippeld met uitgebreide informatie per locatie. De app werd ontwikkeld met de financiële steun van Toerisme Vlaanderen en kadert in de herdenkingsactiviteiten Onderweg naar Flanders Fields naar aanleiding van 100 jaar WOI. In Leuven bijvoorbeeld loopt van 20 maart tot 1 september de tentoonstelling "Ravage. Kunst en cultuur in tijden van conflict" in museum M. Van 23 tot 27 augustus zijn er enkele herdenkingsconcerten gepland op het Ladeuzeplein. (Belga/MS)