Achter de statige grachtenhuizen in Amsterdam liggen mooie, groene plekjes verborgen waar het publiek normaal niet mag komen. Tijdens het weekend van 19, 20 en 21 juni stellen deze tuinen, zowel van particulieren als van instellingen, hun deuren open.

U zult verbaasd zijn over wat u te zien krijgt: zorgvuldig aangelegde landschapstuinen met ornamenten en sculpturen uit de 17e eeuw, maar ook moderne kunst en fraaie bloemsierkunst.

U kunt een passe-partout kopen waarmee u drie dagen lang alle 29 tuinen kunt bezoeken. Ze zijn verkrijgbaar via de webshop van Museum Van Loon voor 16 euro of op de dag zelf bij het Museum Van Loon, het Bijbels Museum, Amnesty International of het Museum Willet-Holthuysen voor 18 euro. De tuinen zijn geopend van 10 tot 17 uur. (MS)

Achter de statige grachtenhuizen in Amsterdam liggen mooie, groene plekjes verborgen waar het publiek normaal niet mag komen. Tijdens het weekend van 19, 20 en 21 juni stellen deze tuinen, zowel van particulieren als van instellingen, hun deuren open.U zult verbaasd zijn over wat u te zien krijgt: zorgvuldig aangelegde landschapstuinen met ornamenten en sculpturen uit de 17e eeuw, maar ook moderne kunst en fraaie bloemsierkunst. U kunt een passe-partout kopen waarmee u drie dagen lang alle 29 tuinen kunt bezoeken. Ze zijn verkrijgbaar via de webshop van Museum Van Loon voor 16 euro of op de dag zelf bij het Museum Van Loon, het Bijbels Museum, Amnesty International of het Museum Willet-Holthuysen voor 18 euro. De tuinen zijn geopend van 10 tot 17 uur. (MS)