Tot 26 augustus zet de NMBS extra treinen in naar toeristische bestemmingen zoals de kust, maar ook de Ardennen en Walibi. In die periode wordt een aantal piekuurtreinen, met uitzondering van die naar Brussel, afgeschaft.

Tijdens de zomerperiode worden wekelijks 429 extra treinen ingelegd van en naar de stations Oostende, Knokke, Blankenberge, De Panne en Zeebrugge-Strand. Bij voorspeld mooi weer kunnen bovenop het geplande toeristische aanbod nog extra treinen worden ingelegd.

Ook richting Walibi en de Ardennen worden extra treinen voorzien: in totaal rijden in die periode 121 extra treinen van en naar de stations Bièrges-Walibi, Ottignies, Waver, Houyet en Jemelle.

De aanpassingen van de treindienst gebeuren al enkele jaren en zijn gebaseerd op de vraag van de reizigers en de ervaring op het terrein.

Om reizigers in de zomermaanden aan een voordelig tarief naar hun bestemming te brengen, lanceert de NMBS de Summer Deal. In juli en augustus kunnen reizigers op weekdagen voor 7,5 euro per traject reizen in tweede klas. Een heen- en terugreis kost met dat biljet 15 euro. (Belga/MS)

Tot 26 augustus zet de NMBS extra treinen in naar toeristische bestemmingen zoals de kust, maar ook de Ardennen en Walibi. In die periode wordt een aantal piekuurtreinen, met uitzondering van die naar Brussel, afgeschaft. Tijdens de zomerperiode worden wekelijks 429 extra treinen ingelegd van en naar de stations Oostende, Knokke, Blankenberge, De Panne en Zeebrugge-Strand. Bij voorspeld mooi weer kunnen bovenop het geplande toeristische aanbod nog extra treinen worden ingelegd. Ook richting Walibi en de Ardennen worden extra treinen voorzien: in totaal rijden in die periode 121 extra treinen van en naar de stations Bièrges-Walibi, Ottignies, Waver, Houyet en Jemelle. De aanpassingen van de treindienst gebeuren al enkele jaren en zijn gebaseerd op de vraag van de reizigers en de ervaring op het terrein. Om reizigers in de zomermaanden aan een voordelig tarief naar hun bestemming te brengen, lanceert de NMBS de Summer Deal. In juli en augustus kunnen reizigers op weekdagen voor 7,5 euro per traject reizen in tweede klas. Een heen- en terugreis kost met dat biljet 15 euro. (Belga/MS)