Op donderdag 21 maart opende het tuinenpark Keukenhof in het Nederlandse Lisse zijn tuinen. Het jaarthema: de Britse tuinen.

Dit thema past het Keukenhof als gegoten want het was oorspronkelijk zelf ook een Engelse landschapstuin. Een grote mozaïek van 22 bij 13 meter, gemaakt van 60.000 bloembollen in de vorm van de Big Ben en de Tower Bridge wordt de grootste publiekstrekker.

Daarnaast biedt het Juliana Paviljoen de tentoonstelling My Great Garden over Engelse tuinen en met tips voor de inrichting van de eigen tuin. Overal in het park worden Britse kenmerken verwerkt.

Het Keukenhof is 32 ha groot en biedt 15 km aan wandelpaden. U vindt er onder andere 7 inspiratietuinen, meer dan 30 bloemenshows, een speelweide met klimtoestellen en een dierenweide voor de kinderen en roofvogelshows.

Tussen de bloembollenvelden rondom het Keukenhof kunt u fietstochten maken, een tocht in een fluisterboot of dit jaar voor het eerst een vlucht in een klassieke Dakota.

Keukenhof is tot en met tweede pinksterdag op 20 mei dagelijks open van 8 tot 19.30 uur. (MS)

Op donderdag 21 maart opende het tuinenpark Keukenhof in het Nederlandse Lisse zijn tuinen. Het jaarthema: de Britse tuinen. Dit thema past het Keukenhof als gegoten want het was oorspronkelijk zelf ook een Engelse landschapstuin. Een grote mozaïek van 22 bij 13 meter, gemaakt van 60.000 bloembollen in de vorm van de Big Ben en de Tower Bridge wordt de grootste publiekstrekker. Daarnaast biedt het Juliana Paviljoen de tentoonstelling My Great Garden over Engelse tuinen en met tips voor de inrichting van de eigen tuin. Overal in het park worden Britse kenmerken verwerkt. Het Keukenhof is 32 ha groot en biedt 15 km aan wandelpaden. U vindt er onder andere 7 inspiratietuinen, meer dan 30 bloemenshows, een speelweide met klimtoestellen en een dierenweide voor de kinderen en roofvogelshows. Tussen de bloembollenvelden rondom het Keukenhof kunt u fietstochten maken, een tocht in een fluisterboot of dit jaar voor het eerst een vlucht in een klassieke Dakota. Keukenhof is tot en met tweede pinksterdag op 20 mei dagelijks open van 8 tot 19.30 uur. (MS)