Herover de forten

11/05/15 om 08:00 - Bijgewerkt op 22/04/15 om 14:00

Tijdens de Fortengordel op zondag 17 mei openen de 19 historische forten rond Antwerpen hun deuren en tonen hun mooiste en onbekende kanten.

Herover de forten

© iStockphoto

Rond Antwerpen ligt een groene gordel met 19 historische forten die de stad ooit moesten beschermen. Veel van die forten hebben een nieuwe functie gekregen: park, museum, natuurgebied, cultuurhuis of sportcentrum.

Tijdens de Fortengordel op zondag 17 mei openen al die forten hun deuren en tonen hun mooiste en onbekende kanten. Elk fort heeft een eigen programma samengesteld. Zo zijn er enkele die onderdak bieden aan monumentale kunstwerken en die kunt u ontdekken met de Fort Art /Art Fort-route.

In Fort 2 in Wommelgem en Fort 5 in Edegem geven de specialisten van het Simon Stevin Vlaams Vestingbouwkundig Centrum achtergrondinformatie over de forten. U kunt uw bezoek aan de forten combineren met een mooie fietstocht.

Speciaal voor deze editie van de Fortengordel lanceert de stad Antwerpen de vernieuwde Brialmontroute die langs de acht Brialmontforten loopt. Om de forten vanaf de buitengordel te bereiken volgt u de pijlen van de knooppunten naar de forten en weer terug. De fietsroute is gratis. (MS)

Lees meer over:

Onze partners