Om 14.30 uur vrijdag begon de 'bloem' van de reuzenaronskelk te openen. De bloei duurt slechts een kleine 48 uur, dus wie de plant wil gaan bezichtigen, moet er snel bij zijn. Ook op vlak van geur is de bloei bijzonder. De bloem verspreidt een karakteristieke geur van "rot vlees", die bedoeld is om bestuivende insecten aan te trekken in haar omgeving.

Ook een tweede reuzenaronskelk staat op het punt om te gaan bloeien in de Plantentuin van Meise. Er wordt verwacht dat die plant zich in de loop van volgende week zal openen. Wie de bloem wil zien, zal er dus snel bij moeten zijn.

Om 14.30 uur vrijdag begon de 'bloem' van de reuzenaronskelk te openen. De bloei duurt slechts een kleine 48 uur, dus wie de plant wil gaan bezichtigen, moet er snel bij zijn. Ook op vlak van geur is de bloei bijzonder. De bloem verspreidt een karakteristieke geur van "rot vlees", die bedoeld is om bestuivende insecten aan te trekken in haar omgeving. Ook een tweede reuzenaronskelk staat op het punt om te gaan bloeien in de Plantentuin van Meise. Er wordt verwacht dat die plant zich in de loop van volgende week zal openen. Wie de bloem wil zien, zal er dus snel bij moeten zijn.