"De musea uit het stadscentrum wijzigen hun sluitingsdag van maandag naar woensdag aangezien er op woensdag vaak weinig bezoekers zijn", zegt cultuurschepen Annelies Storms (sp.a). "Scholen plannen meestal geen bezoek op woensdag en 's namiddags zijn er ook minder individuele bezoekers omwille van andere gezinsactiviteiten.

Verjaardagsfeestjes in de musea blijven wel nog altijd mogelijk op woensdagmiddag, die kunnen ook doorgaan als het museum gesloten is voor het publiek. Dankzij deze aanpassing krijgen weekendtoeristen die tot en met maandag in onze stad verblijven ook op die dag nog de kans om een museum te bezoeken."

MSK en S.M.A.K., die verder verwijderd zijn van de toeristische stadskern, blijven hun sluitingsdag op maandag behouden. In het weekend, op feestdagen en in schoolvakanties blijven de openingsuren bij alle musea ongewijzigd. (Belga)

"De musea uit het stadscentrum wijzigen hun sluitingsdag van maandag naar woensdag aangezien er op woensdag vaak weinig bezoekers zijn", zegt cultuurschepen Annelies Storms (sp.a). "Scholen plannen meestal geen bezoek op woensdag en 's namiddags zijn er ook minder individuele bezoekers omwille van andere gezinsactiviteiten. Verjaardagsfeestjes in de musea blijven wel nog altijd mogelijk op woensdagmiddag, die kunnen ook doorgaan als het museum gesloten is voor het publiek. Dankzij deze aanpassing krijgen weekendtoeristen die tot en met maandag in onze stad verblijven ook op die dag nog de kans om een museum te bezoeken." MSK en S.M.A.K., die verder verwijderd zijn van de toeristische stadskern, blijven hun sluitingsdag op maandag behouden. In het weekend, op feestdagen en in schoolvakanties blijven de openingsuren bij alle musea ongewijzigd. (Belga)