Ook Fort Napoleon in de Oostendse duinen gaat met zijn tijd mee: voortaan leidt een iPod-toer de bezoekers rond.

Daarvoor kroop Gène Bervoets in de huid van een trouwe Franse soldaat die vertelt over het dagelijkse leven in het fort. Veerle Dobbelaere neemt de vertelstem voor haar rekening en brengt de geschiedenis en achtergronden van Fort Napoleon tot leven.

Keizer Napoleon liet het fort in 1810 bouwen om Oostende te beschermen tegen een aanval van de Britten vanuit de zee. Wanneer de Franse troepen in 1814 vertrekken uit Oostende, raakt het fort in verval. Tijdens de Eerste Wereldoorlog gebruiken de Duitsers het tijdelijk als bierkelder voor de officieren, maar na de Tweede Wereldoorlog wordt het volledig verwaarloosd.

Ondertussen is Fort Napoleon een erkend monument en kreeg het een grondige opknapbeurt. De iPod-toer is beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels en Duits en duurt ongeveer 40 minuten. (MS)

Ook Fort Napoleon in de Oostendse duinen gaat met zijn tijd mee: voortaan leidt een iPod-toer de bezoekers rond. Daarvoor kroop Gène Bervoets in de huid van een trouwe Franse soldaat die vertelt over het dagelijkse leven in het fort. Veerle Dobbelaere neemt de vertelstem voor haar rekening en brengt de geschiedenis en achtergronden van Fort Napoleon tot leven. Keizer Napoleon liet het fort in 1810 bouwen om Oostende te beschermen tegen een aanval van de Britten vanuit de zee. Wanneer de Franse troepen in 1814 vertrekken uit Oostende, raakt het fort in verval. Tijdens de Eerste Wereldoorlog gebruiken de Duitsers het tijdelijk als bierkelder voor de officieren, maar na de Tweede Wereldoorlog wordt het volledig verwaarloosd. Ondertussen is Fort Napoleon een erkend monument en kreeg het een grondige opknapbeurt. De iPod-toer is beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels en Duits en duurt ongeveer 40 minuten. (MS)