De streek rond het Noord-Franse stadje Hondschoote staat al sinds de middeleeuwen bekend als vlasland. Van het vlas werd linnen gemaakt en dat werd via de havens van Brugge en Antwerpen naar alle hoeken van Europa vervoerd. Hondschoote werd daardoor een van de rijkste en mooiste steden van het Graafschap Vlaanderen.

In en om dat mooie stadje loopt de fietsroute Route du Lin. De route is dertig kilometer lang en is geschikt voor alle soorten fietsers. U passeert onderweg oude monumenten, kerken en historische sites die allemaal een boeiend verhaal te vertellen hebben. Ook de moderne tijd komt aan bod. Vlas wordt immers ook nu nog veelvuldig gebruikt, in de automobiel- en bouwsector, luchtvaart en in de sportwereld.

Panelen langs de route informeren de fietsers over de geschiedenis, de groei en de oogst van vlas. (MS)

De streek rond het Noord-Franse stadje Hondschoote staat al sinds de middeleeuwen bekend als vlasland. Van het vlas werd linnen gemaakt en dat werd via de havens van Brugge en Antwerpen naar alle hoeken van Europa vervoerd. Hondschoote werd daardoor een van de rijkste en mooiste steden van het Graafschap Vlaanderen. In en om dat mooie stadje loopt de fietsroute Route du Lin. De route is dertig kilometer lang en is geschikt voor alle soorten fietsers. U passeert onderweg oude monumenten, kerken en historische sites die allemaal een boeiend verhaal te vertellen hebben. Ook de moderne tijd komt aan bod. Vlas wordt immers ook nu nog veelvuldig gebruikt, in de automobiel- en bouwsector, luchtvaart en in de sportwereld. Panelen langs de route informeren de fietsers over de geschiedenis, de groei en de oogst van vlas. (MS)