De opening is gekoppeld aan de onthulling van het gerestaureerde drieluik van Jan van Scorel. Dit prachtige altaarstuk is geschilderd in opdracht van René van Nassau Châlon, de eerste Prins van Oranje, en is na een zes jaar durende complexe restauratie van de twee zijpanelen, terug op haar plaats in de Grote Kerk.

De expositie K(r)oningsportretten toont de genomineerde inzendingen van de Nationale Portretwedstrijd, een wedstrijd georganiseerd voor beeldend kunstenaars, met als opdracht een bijzonder schilderij te ontwerpen van Koning Willem Alexander of van Willem Alexander samen met Koningin Maxima.

Een vakjury en een publieksjury bepalen de twee winnende portretten. Tijdens de opening worden de winnaars bekend gemaakt.

Van de twee winnende inzendingen wordt een serie FormArt 3D Art-prints uitgegeven. Tijdens de expositie wordt deze nieuwe technologie voor het eerst aan het publiek getoond.

Met behulp van deze revolutionaire techniek wordt naast kleur en beeld ook het reliëf exact gereproduceerd. Zo ontstaat voor een breed publiek betaalbare grafiekkunst met de sfeerbeleving van het origineel.

De opbrengst van beide uitgaven komt ten goede aan enerzijds de Grote Kerk, en anderzijds de Hartstichting en AMREF Flying Doctors, twee goede doelen waarvan Prins Willem-Alexander beschermheer is.

De expositie in de Grote Kerk is voor het publiek geopend van 28 april tot en met 5 mei. De toegang is gratis. (MS)

De opening is gekoppeld aan de onthulling van het gerestaureerde drieluik van Jan van Scorel. Dit prachtige altaarstuk is geschilderd in opdracht van René van Nassau Châlon, de eerste Prins van Oranje, en is na een zes jaar durende complexe restauratie van de twee zijpanelen, terug op haar plaats in de Grote Kerk. De expositie K(r)oningsportretten toont de genomineerde inzendingen van de Nationale Portretwedstrijd, een wedstrijd georganiseerd voor beeldend kunstenaars, met als opdracht een bijzonder schilderij te ontwerpen van Koning Willem Alexander of van Willem Alexander samen met Koningin Maxima. Een vakjury en een publieksjury bepalen de twee winnende portretten. Tijdens de opening worden de winnaars bekend gemaakt. Van de twee winnende inzendingen wordt een serie FormArt 3D Art-prints uitgegeven. Tijdens de expositie wordt deze nieuwe technologie voor het eerst aan het publiek getoond. Met behulp van deze revolutionaire techniek wordt naast kleur en beeld ook het reliëf exact gereproduceerd. Zo ontstaat voor een breed publiek betaalbare grafiekkunst met de sfeerbeleving van het origineel. De opbrengst van beide uitgaven komt ten goede aan enerzijds de Grote Kerk, en anderzijds de Hartstichting en AMREF Flying Doctors, twee goede doelen waarvan Prins Willem-Alexander beschermheer is. De expositie in de Grote Kerk is voor het publiek geopend van 28 april tot en met 5 mei. De toegang is gratis. (MS)