Edinburgh

Getty Images/iStockphoto
© Getty Images/iStockphoto

Als iemand weet hoe je moet feesten zijn het de Schotsen. Daarom is de Schotse hoofdstad zeker een aanrader voor de eindejaarsfeesten. Op St Andrews plein vind je een echte Spiegeltent waar jerstshows plaatsvinden, evenals een Schotse markt, een prachtige ronde ijsbaan, en natuurlijk de bars waar je 's avonds nog een slaapmutsje kan halen. Breng zeker ook een bezoek aan de East Princes Street Gardens, voor een ritje op het Big Wheel en de Star Flyer, of een trip naar Santa Land. Fanatieke shoppers komen intussen aan hun trekken op de traditionele Europese markt.

Winchester

Getty Images/iStockphoto
© Getty Images/iStockphoto

In Winchester, vroeger de hoofdstad van Engeland, wordt jaarlijks een kerstmarkt gerogansieerd, die geldt als een van de beste in Europa. Het succes zit hem in de unieke locatie vlakbij de historische kathedraal, en in de ruime openlucht ijsbaan. De exposanten worden met zorg gekozen, en de markt zelf is geïnspireerd door de traditionele Duitse kerstmarkten.

Manchester

Getty Images/iStockphoto
© Getty Images/iStockphoto

Manchester in het noorden van Engeland, is een eclectische stad vol met winkels, eigenzinnige cafés, luxerestaurants en een steeds groeiende entertainmentbranche. Waar de stad in uitblinkt, is de kunst van het organiseren van een kerstmarkt. Met bijna 350 kraampjes verspreid over tien verschillende plekken, valt er voor iedereen iets te beleven. Elk kraampje is ondergebracht in een handgemaakte houten chalet en verkoopt geschenken, snuisterijen, kerstartikelen en vanzelfsprekend ook drankjes en hapjes.

Lincoln

G.F.
© G.F.

Lincoln ligt in het hart van Engeland, ongeveer 2 uur met de trein van Londen. De kerstmarkt in Lincoln wordt jaar na jaar groter. Ze wordt opgesteld in de buurt van de 7ddeleeuwse kathedraal en op het sfeervolle kasteelterrein. Klim langs de met keien geplaveide Steep Hill, waar heel wat leuke winkeltjes en gezellige cafes zijn richting markt. In de historische straten staan meer dan 250 kramen en overal bruist het van het leven. Wie zich geroepen voelt, kan zijn eigen schaatskunsten vertonen op de openluchtijsbaan.

Cardiff

G.F.
© G.F.

De jaarlijkse kerstmarkt in het centrum van Cardiff, telt meer dan 190 kerstkraampjes, waar voornamelijk Welshe handelaars hun waren aanbieden. Hier vind je echte kunst en producten die getuigen van waar vakmanschap. En vanzelfsprekend ook de immer populaire seizoensgerechten en feestelijke drankjes. En als u er toch bent, breng dan zeker ook een bezoekje aan Troutmark Books, Coffee Barker aan de Castle Arcade en Hobo's aan de High Street Arcade.

Als iemand weet hoe je moet feesten zijn het de Schotsen. Daarom is de Schotse hoofdstad zeker een aanrader voor de eindejaarsfeesten. Op St Andrews plein vind je een echte Spiegeltent waar jerstshows plaatsvinden, evenals een Schotse markt, een prachtige ronde ijsbaan, en natuurlijk de bars waar je 's avonds nog een slaapmutsje kan halen. Breng zeker ook een bezoek aan de East Princes Street Gardens, voor een ritje op het Big Wheel en de Star Flyer, of een trip naar Santa Land. Fanatieke shoppers komen intussen aan hun trekken op de traditionele Europese markt.In Winchester, vroeger de hoofdstad van Engeland, wordt jaarlijks een kerstmarkt gerogansieerd, die geldt als een van de beste in Europa. Het succes zit hem in de unieke locatie vlakbij de historische kathedraal, en in de ruime openlucht ijsbaan. De exposanten worden met zorg gekozen, en de markt zelf is geïnspireerd door de traditionele Duitse kerstmarkten. Manchester in het noorden van Engeland, is een eclectische stad vol met winkels, eigenzinnige cafés, luxerestaurants en een steeds groeiende entertainmentbranche. Waar de stad in uitblinkt, is de kunst van het organiseren van een kerstmarkt. Met bijna 350 kraampjes verspreid over tien verschillende plekken, valt er voor iedereen iets te beleven. Elk kraampje is ondergebracht in een handgemaakte houten chalet en verkoopt geschenken, snuisterijen, kerstartikelen en vanzelfsprekend ook drankjes en hapjes. Lincoln ligt in het hart van Engeland, ongeveer 2 uur met de trein van Londen. De kerstmarkt in Lincoln wordt jaar na jaar groter. Ze wordt opgesteld in de buurt van de 7ddeleeuwse kathedraal en op het sfeervolle kasteelterrein. Klim langs de met keien geplaveide Steep Hill, waar heel wat leuke winkeltjes en gezellige cafes zijn richting markt. In de historische straten staan meer dan 250 kramen en overal bruist het van het leven. Wie zich geroepen voelt, kan zijn eigen schaatskunsten vertonen op de openluchtijsbaan. De jaarlijkse kerstmarkt in het centrum van Cardiff, telt meer dan 190 kerstkraampjes, waar voornamelijk Welshe handelaars hun waren aanbieden. Hier vind je echte kunst en producten die getuigen van waar vakmanschap. En vanzelfsprekend ook de immer populaire seizoensgerechten en feestelijke drankjes. En als u er toch bent, breng dan zeker ook een bezoekje aan Troutmark Books, Coffee Barker aan de Castle Arcade en Hobo's aan de High Street Arcade.