In het begin van de jaren tachtig werden in Antwerpen metrotunnels aangelegd. De hele operatie gebeurde eigenlijk voor niets want ze zijn nooit daadwerkelijk gebruikt. Daar komt binnenkort verandering in.

Vanaf 18 april rijden er trams door Reuzenpijp onder de Torhoutsebaan. Maar voor die tijd worden er twee kilometer lange wandelingen door de twee tunnels georganiseerd. De wandelingen vinden plaats van vrijdag 10 tot en met donderdag 16 april.

Terug in de tijd

Bij de start van de wandeling gaat u veertig jaar terug, naar het startschot voor de bouw van een gigantisch tunnelnetwerk onder Antwerpen. Een leger aan vakmannen verplaatste tonnen aarde en legde kilometers spoor. De geschiedenis en het heroïsche karakter van deze werken wordt belicht aan de hand van impressionante beelden in de tentoonstelling PREMETR40.

Verder in de wandeling verandert TunneLLicht de betonnen koker in een indrukwekkend lichtspektakel. Lichtkunstenaars, onder andere van het Gentse lichtfestival, nemen de bezoeker mee op een tocht vol verwondering.

Tot slot krijgt u een voorproefje van de tentoonstelling "Boven De Tunnel". Fotograaf Koen Broos toont portretten en levens van de bewoners op de Turnhoutsebaan. Achter de gevels, op de daken. De volledige expo is van 10 tot en met 18 april gratis te zien in het nog onafgewerkte metrostation Drink.

Op het einde van de wandeling komt u boven in het nieuwe premetrostation Zegel dat op 18 april opent voor het grote publiek. Om alle indrukken te laten bezinken en na te praten bij pot en pint kan men terecht in de pop-up bar 'Zegel'.

Prijzen

5 euro voor volwassenen - 3 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar. Met een ticket kan men de dag zelf gratis het openbaar vervoer in Antwerpen gebruiken.

Praktische info

Alle praktische info is terug te vinden op Tramstad.be.

In het begin van de jaren tachtig werden in Antwerpen metrotunnels aangelegd. De hele operatie gebeurde eigenlijk voor niets want ze zijn nooit daadwerkelijk gebruikt. Daar komt binnenkort verandering in. Vanaf 18 april rijden er trams door Reuzenpijp onder de Torhoutsebaan. Maar voor die tijd worden er twee kilometer lange wandelingen door de twee tunnels georganiseerd. De wandelingen vinden plaats van vrijdag 10 tot en met donderdag 16 april.Terug in de tijdBij de start van de wandeling gaat u veertig jaar terug, naar het startschot voor de bouw van een gigantisch tunnelnetwerk onder Antwerpen. Een leger aan vakmannen verplaatste tonnen aarde en legde kilometers spoor. De geschiedenis en het heroïsche karakter van deze werken wordt belicht aan de hand van impressionante beelden in de tentoonstelling PREMETR40.Verder in de wandeling verandert TunneLLicht de betonnen koker in een indrukwekkend lichtspektakel. Lichtkunstenaars, onder andere van het Gentse lichtfestival, nemen de bezoeker mee op een tocht vol verwondering.Tot slot krijgt u een voorproefje van de tentoonstelling "Boven De Tunnel". Fotograaf Koen Broos toont portretten en levens van de bewoners op de Turnhoutsebaan. Achter de gevels, op de daken. De volledige expo is van 10 tot en met 18 april gratis te zien in het nog onafgewerkte metrostation Drink.Op het einde van de wandeling komt u boven in het nieuwe premetrostation Zegel dat op 18 april opent voor het grote publiek. Om alle indrukken te laten bezinken en na te praten bij pot en pint kan men terecht in de pop-up bar 'Zegel'.Prijzen5 euro voor volwassenen - 3 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar. Met een ticket kan men de dag zelf gratis het openbaar vervoer in Antwerpen gebruiken.Praktische infoAlle praktische info is terug te vinden op Tramstad.be.