De deelnemers bezoeken eerst onder leiding van een gids het Museum Vleeshuis waar ze een rondleiding krijgen. In het museum maken ze kennis met torenmuziek en krijgen ze een reconstructie te zien van de laatste ambachtelijke klokkengieterij van Jacques Sergys. Ze krijgen te zien hoe een klok stap voor stap wordt gemaakt.

Daarna volgt de beklimming van de kathedraaltoren. Op weg naar boven ontdekt u het verhaal achter de toren, zijn functies en de betekenis voor de Antwerpenaren door de geschiedenis heen. Vanaf de top heeft u een schitterend uitzicht over Antwerpen.

Praktisch

Iedere woensdag van april tot en met september om 12.30 en 14 uur, met uitzondering van de laatste woensdag van april, mei, juni en september.

Maximum 15 personen per groep

Prijs: 9 euro per persoon

Duur: 2,5 uur (rondleiding en beklimming)

Start: Museum Vleeshuis, einde: kathedraaltoren

Bij slecht weer gaat de beklimming niet door omwille van de veiligheid.

Tickets kopen kan via www.infocultuur.be

(MS)

De deelnemers bezoeken eerst onder leiding van een gids het Museum Vleeshuis waar ze een rondleiding krijgen. In het museum maken ze kennis met torenmuziek en krijgen ze een reconstructie te zien van de laatste ambachtelijke klokkengieterij van Jacques Sergys. Ze krijgen te zien hoe een klok stap voor stap wordt gemaakt.Daarna volgt de beklimming van de kathedraaltoren. Op weg naar boven ontdekt u het verhaal achter de toren, zijn functies en de betekenis voor de Antwerpenaren door de geschiedenis heen. Vanaf de top heeft u een schitterend uitzicht over Antwerpen. PraktischIedere woensdag van april tot en met september om 12.30 en 14 uur, met uitzondering van de laatste woensdag van april, mei, juni en september.Maximum 15 personen per groepPrijs: 9 euro per persoonDuur: 2,5 uur (rondleiding en beklimming)Start: Museum Vleeshuis, einde: kathedraaltorenBij slecht weer gaat de beklimming niet door omwille van de veiligheid.Tickets kopen kan via www.infocultuur.be(MS)