Het publiek zal de dieren ook van binnen het savanneperk kunnen bekijken, vanop een hoger gelegen wandelpad. Vanaf half juli gaat het open.

De uitbreiding past volgens de Zoo in de filosofie om de dieren dichter bij het publiek te brengen, maar ook meer te laten samenhuizen. "Bovendien hebben we voor het nieuwe restaurant niet voor spektakelarchitectuur gekozen: de historische negentiende-eeuwse gebouwen van de Zoo krijgen nog steeds de meeste aandacht", zegt directeur Dries Herpoelaert.

ZOO Antwerpen / Jonas Verhulst
© ZOO Antwerpen / Jonas Verhulst

De Kaapse buffels werden al een eerste keer losgelaten in de savanne, de komende weken volgen vogels zoals gieren, ibissen, lepelaars en helmparelhoenders. Zij zullen soort per soort getraind worden om bij een bepaald signaal naar hun eigen nesten binnen te vliegen, bijvoorbeeld wanneer het buiten te koud voor hen wordt of wanneer ze gevoederd worden. Het savannegebied loopt onder het restaurant trouwens over in een 67 meter lange grot, die zal uitkomen bij het mensapengebouw dat volgend jaar met een buitenperk wordt uitgebreid.

"Dankzij de nieuwste inzichten op vlak van dierenwelzijn zorgt deze uitbreiding niet alleen voor een beter aanbod voor de bezoeker, maar worden ook de dieren zelf er beter van", vindt ook Vlaams minister van Toerisme en Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). "Op allerlei vlakken krijgt de Zoo hier een upgrade." (Belga)

Het publiek zal de dieren ook van binnen het savanneperk kunnen bekijken, vanop een hoger gelegen wandelpad. Vanaf half juli gaat het open. De uitbreiding past volgens de Zoo in de filosofie om de dieren dichter bij het publiek te brengen, maar ook meer te laten samenhuizen. "Bovendien hebben we voor het nieuwe restaurant niet voor spektakelarchitectuur gekozen: de historische negentiende-eeuwse gebouwen van de Zoo krijgen nog steeds de meeste aandacht", zegt directeur Dries Herpoelaert. De Kaapse buffels werden al een eerste keer losgelaten in de savanne, de komende weken volgen vogels zoals gieren, ibissen, lepelaars en helmparelhoenders. Zij zullen soort per soort getraind worden om bij een bepaald signaal naar hun eigen nesten binnen te vliegen, bijvoorbeeld wanneer het buiten te koud voor hen wordt of wanneer ze gevoederd worden. Het savannegebied loopt onder het restaurant trouwens over in een 67 meter lange grot, die zal uitkomen bij het mensapengebouw dat volgend jaar met een buitenperk wordt uitgebreid. "Dankzij de nieuwste inzichten op vlak van dierenwelzijn zorgt deze uitbreiding niet alleen voor een beter aanbod voor de bezoeker, maar worden ook de dieren zelf er beter van", vindt ook Vlaams minister van Toerisme en Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). "Op allerlei vlakken krijgt de Zoo hier een upgrade." (Belga)