De Badboot in het Antwerpse Kattendijkdok, met zijn afmetingen van 120 op 25 meter sinds afgelopen zomer een van de grootste drijvende openluchtzwembaden ter wereld, opent vanaf 14 november de deuren als tijdelijke schaatsbaan.

Net als bij het zwembad is de grote troef volgens de uitbaters dat de bezoekers het gevoel hebben zich in - of in dit geval veeleer op - het dokwater van de Antwerpse haven te bevinden. De toegangsprijs zal 5 euro bedragen.

120 schaatsers

De ijspiste, waaraan momenteel volop gewerkt wordt, zal een totale omvang van 400 vierkante meter hebben en op die manier plaats kunnen bieden aan 120 schaatsers. Dat is iets minder dan de 150 personen die in de zomer in het zwembad toegelaten worden. Naast de ijspiste komt een grote tent waar men kan genieten van een drankje of een hapje.

Uitbater Philip de Prest had al voor de opening van de Badboot in augustus geopperd dat een schaatsbaan in de winterperiode tot de mogelijkheden behoorde om de exploitatie van de boot het hele jaar mee rendabel te maken. Het vaartuig wordt ook geregeld deels verhuurd voor familie- en bedrijfsfeestjes.

Voor de stad Antwerpen, die het Badbootproject mee ondersteunt, passen de Badboot en de activiteiten die erop plaatsvinden in de heropleving van het Eilandje, nu de economische activiteiten van de haven er al een tijd zijn weggetrokken. (Belga/MS)

De Badboot in het Antwerpse Kattendijkdok, met zijn afmetingen van 120 op 25 meter sinds afgelopen zomer een van de grootste drijvende openluchtzwembaden ter wereld, opent vanaf 14 november de deuren als tijdelijke schaatsbaan. Net als bij het zwembad is de grote troef volgens de uitbaters dat de bezoekers het gevoel hebben zich in - of in dit geval veeleer op - het dokwater van de Antwerpse haven te bevinden. De toegangsprijs zal 5 euro bedragen.120 schaatsers De ijspiste, waaraan momenteel volop gewerkt wordt, zal een totale omvang van 400 vierkante meter hebben en op die manier plaats kunnen bieden aan 120 schaatsers. Dat is iets minder dan de 150 personen die in de zomer in het zwembad toegelaten worden. Naast de ijspiste komt een grote tent waar men kan genieten van een drankje of een hapje. Uitbater Philip de Prest had al voor de opening van de Badboot in augustus geopperd dat een schaatsbaan in de winterperiode tot de mogelijkheden behoorde om de exploitatie van de boot het hele jaar mee rendabel te maken. Het vaartuig wordt ook geregeld deels verhuurd voor familie- en bedrijfsfeestjes. Voor de stad Antwerpen, die het Badbootproject mee ondersteunt, passen de Badboot en de activiteiten die erop plaatsvinden in de heropleving van het Eilandje, nu de economische activiteiten van de haven er al een tijd zijn weggetrokken. (Belga/MS)