Het initiatief gaat uit van reizigersvereniging TreinTramBus, NMBS en Grote Routepaden. De acht nieuwe wandelingen langs bestaande Grote Routepaden zijn allemaal perfect bereikbaar met de trein.

Het infobord over de stationsstapper Brugge-Beernem werd door spoorbazen Jannie Haek (NMBS-Holding) en Marc Descheemaecker (NMBS) en de Brugse burgemeester Renaat Landuyt voor het station van Brugge ingehuldigd. Daarna werd het traject tussen beide stations ingewandeld.

Met het initiatief wil de NMBS de recreatieve reiziger aanspreken. "Zo kan met een Weekendbiljet bijvoorbeeld de terugreis aangevangen worden vanuit een ander station dan het station waar je de heenreis beëindigd hebt", legt NMBS-CEO Descheemaecker uit. "Daarmee spelen we in op de behoefte van de wandelaar."

Ook Dirk Wiesé van TreinTramBus ziet de trein als ideaal vervoermiddel voor wandelaars. Er bestaan al dertig wandelingen volgens dit principe. Nu komen er met de wandelgids Stationsstapper nog acht wandelingen tussen stations bij. "Op het vertrek- en het eindpunt komt altijd minstens één trein per uur", aldus Wiesé.

Grote Routepaden

Het project wordt ook gesteund door de vereniging Grote Routepaden. De trajecten van de Grote Routepaden zijn voor iedereen gemakkelijk te volgen dankzij de wit-rode markeringen. "Bij de wandeling Brugge-Beernem kan je die streepjes zelfs tot in het station volgen", merkt voorzitter Gie Beirnaert op. "De stationsstapper Brugge-Beernem loopt dus door het station van Brugge."

De Stationsstapper met de nieuwe wandelroutes is verkrijgbaar via de webshop van de Grote Routepaden. Er zijn wandelingen door heel diverse landschappen in alle Vlaamse provincies. (Belga/MS)

Het initiatief gaat uit van reizigersvereniging TreinTramBus, NMBS en Grote Routepaden. De acht nieuwe wandelingen langs bestaande Grote Routepaden zijn allemaal perfect bereikbaar met de trein. Het infobord over de stationsstapper Brugge-Beernem werd door spoorbazen Jannie Haek (NMBS-Holding) en Marc Descheemaecker (NMBS) en de Brugse burgemeester Renaat Landuyt voor het station van Brugge ingehuldigd. Daarna werd het traject tussen beide stations ingewandeld. Met het initiatief wil de NMBS de recreatieve reiziger aanspreken. "Zo kan met een Weekendbiljet bijvoorbeeld de terugreis aangevangen worden vanuit een ander station dan het station waar je de heenreis beëindigd hebt", legt NMBS-CEO Descheemaecker uit. "Daarmee spelen we in op de behoefte van de wandelaar." Ook Dirk Wiesé van TreinTramBus ziet de trein als ideaal vervoermiddel voor wandelaars. Er bestaan al dertig wandelingen volgens dit principe. Nu komen er met de wandelgids Stationsstapper nog acht wandelingen tussen stations bij. "Op het vertrek- en het eindpunt komt altijd minstens één trein per uur", aldus Wiesé.Grote Routepaden Het project wordt ook gesteund door de vereniging Grote Routepaden. De trajecten van de Grote Routepaden zijn voor iedereen gemakkelijk te volgen dankzij de wit-rode markeringen. "Bij de wandeling Brugge-Beernem kan je die streepjes zelfs tot in het station volgen", merkt voorzitter Gie Beirnaert op. "De stationsstapper Brugge-Beernem loopt dus door het station van Brugge." De Stationsstapper met de nieuwe wandelroutes is verkrijgbaar via de webshop van de Grote Routepaden. Er zijn wandelingen door heel diverse landschappen in alle Vlaamse provincies. (Belga/MS)