De kust voorspelt voor Hemelvaart het beste weekend van 2021 tot nu toe. Dat meldt provinciebedrijf Westtoer vandaag aan de hand van statistieken van online boekingen bij hotels. De bezettingscijfers voor kusthotels verschilt wel sterk per badstad. Ook toeristische verhuurkantoren en campings aan zee doen het goed.

Na een jaar uitstel door de coronapandemie zijn de Brussels Museum Nocturnes terug voor hun twintigste editie. Van 22 april tot en met 10 juni openen elke donderdagavond een reeks musea de deuren voor een culturele uitstap. In totaal nemen 45 musea deel aan de jubileumeditie.

Het werk van Steve McCurry, een van de meest populaire hedendaagse fotojournalisten en lid van het legendarische fotocollectief Magnum Photos, is binnenkort te bewonderen in ons land. "The World of Steve McCurry" is vanaf 12 mei te bezoeken in de Waagnatie Expo en Events in Antwerpen.

De Haspengouwse gemeenten in Limburg bereiden zich momenteel volop voor op de komst van bloesemtoeristen in de paasvakantie. Van extra toiletten tot bloesempatrouilles: 'We hopen dat het doenbaar blijft en geen overrompeling wordt'.

In verschillende stations en op treinen richting kust is het momenteel te druk. Spoorwegmaatschappij NMBS raadt daarom haar reizigers sterk af om vandaag (dinsdag) en woensdag nog met de trein naar de kust te reizen. Intussen is het drukteplan geactiveerd.

Het gloednieuwe verhalenfestival 'Brussels City of Stories' is afgelopen weekend boven de doopvont gehouden. Op zondag 21 maart werden voor het eerst waargebeurde of verzonnen verhalen uit de multiculturele hoofdstad gedeeld tijdens enkele bijzondere evenementen. In de komende vier maanden zorgen de organisaties nog vier keer voor een uitgebreid gamma aan verhalen die de oren doen spitsen.