In het AfricaMuseum in Tervuren is de tijdelijke expo 'Mensentuin. Koloniale tentoonstellingen wereldwijd' voorgesteld in aanwezigheid van staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Thomas Dermine.

Na een jaar van uitstel is Museum Night Fever op zaterdag 23 oktober terug. Tijdens de 13de editie van de Brusselse museumnacht zetten 29 musea de deuren open voor een nachtelijk bezoek tussen 19 uur en 1 uur. Elke deelnemer ouder dan 12 jaar moet een geldig Covid Safe Ticket kunnen tonen.

Wandelen met een thematische podcast in de oren kan een ideale manier zijn om op een laagdrempelige en ontspannende manier bij te leren. Wij trokken naar Hasselt voor een rondleiding van enkele bekende Limburgse muziekfanaten en naar Gent en Antwerpen, waar we ons lieten gidsen door de architectuurpodcast van Immodôme.

De Artonaut-box van Karolien Bogaerts en Joke Schrauwen (denk: een soort kaartspel) belooft prikkelende opdrachten om kunst nog intenser te beleven. Kan een stapel kaartjes je blik op een kunstwerk veranderen? Knack Weekend nam de proef op de som.

De Plantentuin in Meise heeft sinds zaterdagnacht niet één, maar twee reuzenaronskelken die in bloei staan. Nadat vorige week al een eerste plant in bloei ging, is er nog een tweede exemplaar van de grootste bloem ter wereld opengegaan, met de gekende stank als extraatje.