Dagje stappen op blote voeten

© iStockphoto

Even één zijn met de natuur? Dat kan tijdens een blotevoetenwandeling in Domein Lieteberg in Zutendaal. Daarnaast is er ook een bijen- en insectencentrum, alsook een vlinderserre.

Schoenen verboden

In Zutendaal kan u het eerste blotevoetenpad van Vlaanderen terugvinden. Het domein is een voormalige kiezel- en zandgroeve, waarvan de paden door bosjes en grasvlakten lopen.

Genieten van de beleving en de rust

Op het blotevoetenpad is er voor ieder wat wils. Er zijn waterpartijen, zandheuvels en steile hellingen. Van op de houten uitkijktoren heeft u een prachtig uitzicht over het natuurgebied en voor de avonturiers is er een hangbrug en een doolhof. Wie even wil uitrusten kan op een rustig plekje één van de bungel- en schommelbanken uitproberen.

Blootvoets lopen is gezond

Bijna niemand beseft dat voetzolen belangrijke zintuigen zijn. Het lopen op blote voeten heeft, medisch gezien, een belangrijke positieve werking. Wanneer u op verschillende ondergronden loopt, stimuleert dit het hart en de bloedsomloop, zodat uw bloeddruk wordt geregeld. Draag zeker een korte broek, want u wordt nat tot aan de knieën. Vergeet dus zeker uw handdoek niet.

Domein Lieteberg is elke dag geopend van Pasen tot Allerheiligen, van 10 tot 19u (laatste vertrek blotevoetenpad om 17u30).
De toegangsprijs is 3 euro en voor groepen vanaf 20 personen 2,50 euro. (MC)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content