Cyprus trok in 2015 het hoogste aantal toeristen in 14 jaar

© iStockphoto

Cyprus heeft vorig jaar 2,65 miljoen toeristen ontvangen, het hoogste aantal in 14 jaar. Dat is te danken aan de zwakke euro en de reizigers die het Midden-Oosten links laten liggen, zo blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers.

Het aantal toeristen dat op het zuidelijke deel van het verscheurde mediterraanse eiland arriveerde, steeg met 8,9 procent.

Tegenover Egypte en Turkije, waar terreuraanslagen plaatsvonden, werd Cyprus gezien als een veilige bestemming. Het aantal toeristen piekte vorig jaar dan ook tot het hoogste aantal sinds 2001, toen er 2,69 miljoen geteld werden.

Vooral de Britse toeristen gaan graag naar Cyprus, een voormalige kolonie van het Verenigd Koninkrijk, en hun aantal groeide vorig jaar nog met 19 procent. Ze profiteerden van de gestegen koers van de pond tegenover de euro en er waren ook meer vluchten tussen de twee landen.

Het aantal Israëlische toeristen steeg met 43 procent en er kwamen ook 38 procent meer Grieken naar het eiland. Vanuit Rusland was er een daling met 17 procent.

De inkomsten uit toerisme zijn goed voor 12 procent van het bruto binnenlands product van de republiek Cyprus, die twee derde van de oppervlakte van het eiland omvat. Toerisme heeft geholpen om het land vorig jaar uit de recessie te halen, twee jaar nadat Cyprus door een zware financiële crisis werd getroffen en een drastisch besparingsplan moest doorvoeren. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content