Cultuur opsnuiven in Ierland

© Tourism Ireland

Ierland mixt oude tradities met moderne trends.

De traditionele pubs, het onverstaanbare accent en de groene uitspattingen op Sint-Patrick’s Day zijn maar een paar connotaties dat Ierland met zich meebrengt. Met zijn ongerepte natuur behoort het land al lang bij de toppers van de Europese reisbestemmingen. De Ieren willen met deze voordelige extra’s nu ook cultuurliefhebbers aantrekken.

Al heel wat toeristische trekpleisters zijn gratis in Ierland. De Crawford Kunstgalerij in Cork, het Ormond Castle in het graafschap Tipperary en de Holycross Abbey aan de westkust zijn volledig gratis te bezoeken. Ook in grotere steden zoals Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland, is de toegang tot heel wat historische monumenten vrij. Een bezoek aan het kasteel of een wandeling in Palm House, de Noord-Ierse botanische tuinen, zijn kosteloos. De Ierse hoofdstad Dublin biedt ook gratis toeristische acties aan. De Dublin I walks, twaalf geleide thematische wandelingen die op een iPod of MP3-speler gedownload kunnen worden, laten u op een aparte wijze kennismaken met de stad. De Ireland Visitor Discount Pas geeft toeristen recht op reducties bij de bezienswaardigheden die wel betalend zijn.

Sightseeing

Naast gratis uitstapjes beschikt de Ierse hoofdstad over nog andere troeven. De levendige sfeer en de mix tussen oude tradities en nieuwe trends maken deze stad zeker het bezoeken waard. Een rondreis op één van de bussen van ‘Dublin Sightseeing Tours’ laat u de pareltjes van de stad ontdekken. De ‘Hop on Hop off’-tour laat u voor één dag onbeperkt op- en afstappen bij meer dan twintig toeristische plaatsen, waaronder de Zoo en de National Gallery. Twee kinderen jonger dan veertien jaar reizen in het gezelschap van hun ouders zelfs gratis.

Met zijn centraal gelegen vlaktes en bergachtige kustgebieden is het Europese land erg uitgestrekt. Daarom denken toeristen vaak verkeerdelijk dat de auto het enige vervoermiddel is om een Ierse doorreis te maken. Nochtans beschikt Ierland over een dicht netwerk van treinverbindingen, Irish Rail, die zelfs tot in Noord-Ierland reiken. Geen gepieker meer of het nu de afslag naar rechts of naar links was. Dit transportmiddel laat ook toe om onderweg van het prachtige landschap te genieten. Reizigers vanaf 66 jaar kunnen zelfs gratis gebruik maken van het sporennet. Met de ‘Golden Trekker Pas’, een onbeperkt treinbiljet dat u probleemloos tot bij de bezienswaardigheden brengt, haalt u het maximum uit uw reis.

Tiffany Philips

Meer informatie over Ierland vindt u terug op: http://www.discoverireland.com/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content