Wist je dat België het grootste aantal kastelen per vierkante kilometer telt ? Ongeveer 1500 ervan vind je in Wallonië en de Ardennen. Veel van deze bouwkundige pareltjes zijn nog in privébezit, maar er zijn heel wat kastelen die hun deuren hebben geopend voor het publiek. Meerdere kastelen beschikken over een prachtige kasteeltuin waar in elk seizoen de natuur en landschap elkaar vorstelijk omarmen. Voel je de koning te rijk en maak eens een wandeling langs een van deze kastelen, van middeleeuwse burchten tot imposante buitenverblijven. Hier alvast enkele smaakmakers.

Het BAM verscheepte voor de bijzondere expo 'Visons Multiples' een hondertal werken van Roy Lichtenstein naar Bergen. Een hoop kunst om te verwerken, nog het best tijdens een aansluitende toer langs shopadresjes in de al even interessante Culturele Hoofdstad van Wallonië.

Het Musée Félicien Rops is een perfect voorwendsel om naar Namen af te zakken, onze shop- en eetadresjes een reden te meer om er te blijven. De hoofdstad van Wallonië leent zich uitstekend voor een grondige culinaire exploratie, het speuren naar vintage vondsten en slentermarathons door het centrum.

Het grootste Europese fotomuseum pakt dit najaar uit met drie mooie expo's. Maar daarmee ben je nog niet thuis. De keur aan imposante panden, cultuurhuizen, shopadressen en een gevarieerde foodscene nodigt uit tot een verlengd verblijf. Onze tips voor een citytrip bij de Carolos.