Culturele boottocht tussen Vlissingen en Antwerpen

© Belga

Een vaartocht tussen Antwerpen en Vlissingen verbindt deze zomer musea, evenementen en festivals in Vlaanderen en in Zeeland met elkaar.

Dat meldt de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC). Zeeuwen kunnen tijdens drie dagen via het water Antwerpen bezoeken en Vlamingen Vlissingen.

Het project “Stroomopwaarts/ Stroomafwaarts” is ontwikkeld door het sociaal-cultureel instituut Scoop en de Zeeuwse Bibliotheek. Het sluit aan op het Jaar van het Water.

Literair varen

De eerste boottocht (7 juli), “Le bateau Ivre” gedoopt, heeft een literaire invulling. Auteurs Geert Van Istendael en Cordula Rooijendijk (zij publiceerde in 2009 Waterwolven, over de strijd van Nederland tegen het water) reizen vanaf Vlissingen mee en er is muziek van het trio Naar De Haaien.

Aangekomen in Antwerpen is er een literaire wandeling, met Joep Bremmers en John Louws als gids. Ook is er gelegenheid het MAS te bezoeken of door Antwerpen te dwalen. De Vlamingen bezoeken deze dag het festival Onderstroom in Vlissingen.

Vlissingen zingt

De tweede boottocht (4 augustus), met havenvertellingen en muzikale intermezzo’s aan boord, voorziet vanuit Zeeland in een bezoek aan de Museumnacht Antwerpen. De reis vanuit Vlaanderen mondt uit in een bezoek aan Vlissingen, met onder meer een culinaire tocht door de stad en een bezoek aan het meezingspektakel “Vlissingen Zingt”.

De Zomer van Antwerpen

Bij de laatste boottocht is op 1 september de manifestatie “De Zomer van Antwerpen” het uiteindelijke doel van de reis vanuit Vlissingen. De Vlamingen brengen dan een bezoek aan het Zeeland Nazomerfestival, dat die dag eindigt. De terugtocht is steeds per touringcar. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content