In totaal voldoen elf restaurants en vijf berghutten in Kleinwalsertal aan de strenge eisen van de "Genuss" regio Oostenrijk wanneer het gaat om de herkomst en kwaliteit van de producten. Deze restaurants en hutten mogen zich daarom "Genuss Wirt" en "Genusshütte" noemen.

Michael Monschau, Kleinwalsertal Tourismus eGen
© Michael Monschau, Kleinwalsertal Tourismus eGen

Maar ook in de andere restaurants en hutten in Kleinwalsertal kunt u voortreffelijk eten: negen "Gault-Milau awards", één Michelinster, twee "Grüne Hauben", Falstaff Gabeln, zes "Önsche Walser Chuche-restaurants, vele traditionele gasthoven en een groot aantal restaurants bieden u gerechten uit de regionale en internationale keuken. Gecombineerd met de Walser gastvrijheid is dit de perfecte mix voor culinaire belevenissen in een knusse sfeer.

Onderweg in de "Genuss" regio

Door de waardering van de natuur en alles wat zij ons te bieden heeft, houden de "Walser Buura" (Walser boeren) stand ondanks de druk van de industriële landbouw. Een zwerftocht door de "Genuss" regio is daardoor geen nostalgische wandeling in het verleden, maar laat zien hoe authentiek de landbouw hier nog is. De wandeling brengt u terug naar de oorsprong van regionale producten.

Oliver Farys, Kleinwalsertal Tourismus eGen
© Oliver Farys, Kleinwalsertal Tourismus eGen

Met Herbert Edlinger, voormalige chef kok en nu producent en ontwikkelaar van lokale producten, volgt u de sporen van de topproducten uit de "Genuss" regio, Wild en Rund uit Kleinwalsertal, en ontdekt u waarom u hier met een goed geweten kunt genieten.

Oliver Farys, Kleinwalsertal Tourismus eGen
© Oliver Farys, Kleinwalsertal Tourismus eGen

Nieuw is de ontdekkingstour op de E-Bike. Doel van deze gezellige tour is de Bio Boerderij van Bernhard Fritz. Het leven op de boerderij wordt hier in een spagaat uitgeoefend: aan de ene kant het moderne en aan de andere kant het traditionele. Bij een rondleiding op de boerderij wordt duidelijk waarom Bio niet zomaar een kwaliteitsmerk is maar veel meer een levensinstelling. Het beste overtuigt u uzelf tijdens een proeverij in de kaaskelder.

"Kijk eens diep in de natuur, en dan zul je alles beter begrijpen" (Albert Einstein)

De niet te stillen honger van onze samenleving naar groei balanceert op een wankel fundament. Dagelijks horen we over schandalen uit de levensmiddelindustrie. Er wordt gezocht naar oplossingen die de levenskwaliteit in het heden verbeteren en een stabiel fundament bouwen voor de volgende generaties.

Oliver Farys, Kleinwalsertal Tourismus eGen
© Oliver Farys, Kleinwalsertal Tourismus eGen

Andi Haller is een Permacultuur expert. In zijn "zelfverzorger" project doet hij dagelijks waardevolle ervaringen op over hoe een modern leven in harmonie met de natuur kan zijn. Dit moet niet noodzakelijk afzien betekenen. Het vraagt om openheid en enthousiasme voor een gezonde levensstijl die onze ecologische voetafdruk verkleint.

De zomer belevenis "Schätze der Natur" een blik in de Permacultuur, geeft u een duidelijk beeld van de verhouding tussen globalisering, industriële landbouw en levensmiddelindustrie. Tevens krijgt u tips over hoe u met weinig middelen tot een gezonde voeding komt en hiermee een waardevolle bijdrage levert aan een duurzame levensstijl

Meer informatie over "Genuss" regio op: www.kleinwalsertal.com

In totaal voldoen elf restaurants en vijf berghutten in Kleinwalsertal aan de strenge eisen van de "Genuss" regio Oostenrijk wanneer het gaat om de herkomst en kwaliteit van de producten. Deze restaurants en hutten mogen zich daarom "Genuss Wirt" en "Genusshütte" noemen. Maar ook in de andere restaurants en hutten in Kleinwalsertal kunt u voortreffelijk eten: negen "Gault-Milau awards", één Michelinster, twee "Grüne Hauben", Falstaff Gabeln, zes "Önsche Walser Chuche-restaurants, vele traditionele gasthoven en een groot aantal restaurants bieden u gerechten uit de regionale en internationale keuken. Gecombineerd met de Walser gastvrijheid is dit de perfecte mix voor culinaire belevenissen in een knusse sfeer. Onderweg in de "Genuss" regioDoor de waardering van de natuur en alles wat zij ons te bieden heeft, houden de "Walser Buura" (Walser boeren) stand ondanks de druk van de industriële landbouw. Een zwerftocht door de "Genuss" regio is daardoor geen nostalgische wandeling in het verleden, maar laat zien hoe authentiek de landbouw hier nog is. De wandeling brengt u terug naar de oorsprong van regionale producten. Met Herbert Edlinger, voormalige chef kok en nu producent en ontwikkelaar van lokale producten, volgt u de sporen van de topproducten uit de "Genuss" regio, Wild en Rund uit Kleinwalsertal, en ontdekt u waarom u hier met een goed geweten kunt genieten. Nieuw is de ontdekkingstour op de E-Bike. Doel van deze gezellige tour is de Bio Boerderij van Bernhard Fritz. Het leven op de boerderij wordt hier in een spagaat uitgeoefend: aan de ene kant het moderne en aan de andere kant het traditionele. Bij een rondleiding op de boerderij wordt duidelijk waarom Bio niet zomaar een kwaliteitsmerk is maar veel meer een levensinstelling. Het beste overtuigt u uzelf tijdens een proeverij in de kaaskelder. "Kijk eens diep in de natuur, en dan zul je alles beter begrijpen" (Albert Einstein)De niet te stillen honger van onze samenleving naar groei balanceert op een wankel fundament. Dagelijks horen we over schandalen uit de levensmiddelindustrie. Er wordt gezocht naar oplossingen die de levenskwaliteit in het heden verbeteren en een stabiel fundament bouwen voor de volgende generaties.Andi Haller is een Permacultuur expert. In zijn "zelfverzorger" project doet hij dagelijks waardevolle ervaringen op over hoe een modern leven in harmonie met de natuur kan zijn. Dit moet niet noodzakelijk afzien betekenen. Het vraagt om openheid en enthousiasme voor een gezonde levensstijl die onze ecologische voetafdruk verkleint. De zomer belevenis "Schätze der Natur" een blik in de Permacultuur, geeft u een duidelijk beeld van de verhouding tussen globalisering, industriële landbouw en levensmiddelindustrie. Tevens krijgt u tips over hoe u met weinig middelen tot een gezonde voeding komt en hiermee een waardevolle bijdrage levert aan een duurzame levensstijl Meer informatie over "Genuss" regio op: www.kleinwalsertal.com