Dat entertainmentmultinationals zich op cruises werpen, hoeft geen verbazing te wekken: de sector zit in de lift. Volgens beroepsvereniging Cruise & Ferry World noteerden de Belgische boekingen een stijging van ruim elf procent.

En ook het aanbod en het vermaak aan boord verruimen. Van verre zeetochten in het Midden-Oosten, via Dubai en Sharm el-Sheikh, tot rustieke riviercruises of een partytrip met La Démence, de gay franchise van de Brusselse Fuse.

Vaak is het het familiale of multigenerationele karakter van veel cruises dat reizigers aantrekt. Of de voorspelbaarheid: het zijn drijvende packages, met inbegrip van restaurantboulevards, shoppingcentra en een sportschool.

Katrien Swartenbroux

Dat entertainmentmultinationals zich op cruises werpen, hoeft geen verbazing te wekken: de sector zit in de lift. Volgens beroepsvereniging Cruise & Ferry World noteerden de Belgische boekingen een stijging van ruim elf procent. En ook het aanbod en het vermaak aan boord verruimen. Van verre zeetochten in het Midden-Oosten, via Dubai en Sharm el-Sheikh, tot rustieke riviercruises of een partytrip met La Démence, de gay franchise van de Brusselse Fuse. Vaak is het het familiale of multigenerationele karakter van veel cruises dat reizigers aantrekt. Of de voorspelbaarheid: het zijn drijvende packages, met inbegrip van restaurantboulevards, shoppingcentra en een sportschool. Katrien Swartenbroux