Cristo Redentor in Rio onbereikbaar

Het standbeeld van Christus de Verlosser dat uitkijkt over de Braziliaanse stad Rio de Janeiro, is voor de eerste keer in zijn geschiedenis afgesneden van de buitenwereld.

Het standbeeld van Christus de Verlosser (Cristo Redentor) dat vanop de berg Corcovado uitkijkt over de Braziliaanse stad Rio de Janeiro, is voor de eerste keer in zijn geschiedenis volledig afgesneden van de buitenwereld.

Oorzaak zijn grondverschuivingen na de hevige regen van vorige week, waarvan u foto’s kan bekijken in deze beeldreportage op Knack.be. Stenen, modder en bomen versperren de toegang tot het Nationaal Park van Tijuca, waarin de Corcovado ligt.

Het park is voor onbepaalde tijd gesloten. Volgens de burgemeester van Rio is er 2,8 miljoen dollar nodig om de hellingen steviger te maken.

Jaarlijks komen er 2 miljoen toeristen naar de Corcovado die 710 meter hoog is. Het Christusbeeld is te bereiken met de trein of met de auto. Het werd in 2007 verkozen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen.

Drie dagen van hevige en onophoudelijke regen kostten vorige week het leven aan 246 mensen in de staat Rio de Janeiro.

In januari van dit jaar kwamen 2000 toeristen vast te zitten in het andere Zuid-Amerikaanse Nieuwe Wereldwonder Machu Picchu in Peru. De oude Incastad was daarna twee maanden niet bereikbaar, maar is sinds 1 april weer open.

Belga/MS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content