Cool overnachten in het Arctic Snowhotel

© GF

Altijd al willen weten hoe koning winter slaapt? In de buurt Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland dat pal op de Poolcirkel ligt, kan je overnachten in het Arctic Snowhotel.

In dit indrukwekkende gebouw van sneeuw en ijs vind je een (slaap)kamers, een ijsbar, een restaurant en zelfs een sneeuwkapel waar je kunt trouwen. Ook kun je gebruik maken van de bijzondere sneeuwsauna of jacuzzi.

De iglo is aangekleed met grote ijssculpturen en prachtige muurdecoraties. En… let ook op de kleine details op muren en ramen van ijs. ’s Avonds wordt het Snowhotel feeëriek verlicht en loop je, gewapend met een warme slaapzak, naar je slaapkamer en lig je heerlijk op een bed met rendiervellen. De sneeuw absorbeert al het geluid en de temperatuur gaat erg meevallen, die schommelt hier altijd rond de -3 graden. Ook al is het buiten – 25 graden.

Iglo van glas

Net zo bijzonder is de iglo van glas middenin de wildernis. De iglo is sfeervol ingericht, heeft een badkamer en er staan heerlijke bedden, maar eigenlijk is het zonde om hier in slaap te vallen. Vanuit je bed heb je namelijk een adembenemend uitzicht op de sterrenhemel én kans om het noorderlicht te zien.

Cool overnachten in het Arctic Snowhotel
© GF

De glasiglo bestaat uit speciaal glas dat niet beslaat of aanvriest. Binnen blijft het warm en behaaglijk en vanuit je bed heb je dus gegarandeerd een helder zicht over de duizenden sterren die vonkelen aan de hemel.

Uiteindelijk val je natuurlijk heerlijk in slaap, maar wat als het noorderlicht nu verschijnt? Geen probleem! Mocht dit unieke natuurverschijnsel zich voordoen, dan gaat het noorderlichtalarm af zodat je niets hoeft te missen.

Prijzen

Lapland-specialistVoigt Travel biedt je de kans om in een slaapkamer van sneeuw en ijs en/of de warme glasiglo te overnachten in combinatie met een verblijf in of in de buurt van Rovaniemi.

Arctic Snowhotel

Inclusief: transfers, rondleiding, 3-gangendiner in een kota, overnachting in een 2-persoonskamer, slaapuitrusting, noorderlichtalarm en een ontbijtbuffet op een ‘warme’ locatie: 180,50 euro per volwassene, 130,- voor kinderen tot 12 jaar.

Glasiglo

Inclusief: transfers, entree Arctic Snowhotel, 3-gangendiner in een kota, overnachting in 2-persoons glasiglo, noorderlichtalarm en ontbijtbuffet: 284,53 euro per volwassene, 276,53 per kind tot 12 jaar.

(MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content