Compenseer de uitstoot van je auto- of vliegtuigreis met nieuwe bomen

© iStockphoto

De wereldwijde CO2-uitstoot stijgt zodanig dat we er ons klimaat door veranderen. Verplaatsingen met de auto of het vliegtuig dragen daar helaas aan bij. Minder verre reizen maken is de beste oplossing, maar voor mensen wiens reismicrobe blijft kriebelen, biedt Treecological de mogelijkheid om de uitstoot van een reis te berekenen en te compenseren door bomen te planten.

Klik hier voor het berekenen en compenseren van een auto- of vliegtuigreis.

Klimaatverandering

Het is tijd om actie te ondernemen. De impact van onze levenswijze op onze planeet is stilaan onaanvaardbaar groot geworden en de flinke temperatuurstijging gaat gepaard met ingrijpende klimaatveranderingen. Zo zullen we vaker geconfronteerd worden met extreme weersomstandigheden, bijvoorbeeld langdurige droogtes – vaak in landen waar de inwoners erg afhankelijk zijn van agricultuur.

Plant- en diersoorten zullen zich moeilijk of niet aan de veranderende klimaatpatronen kunnen aanpassen, wat dramatisch is voor onze al zeer bedreigde biodiversiteit.

Ook orkanen zullen frequenter en heviger worden. De zeespiegel zal stijgen met nefaste gevolgen voor een aantal eilandstaten in onze oceanen. Gletsjers en eeuwige sneeuw op bergtoppen zullen verdwijnen en zo de zoet-waterbevoorrading van onze planeet negatief beïnvloeden. Plant- en diersoorten zullen zich moeilijk of niet aan de veranderende klimaatpatronen kunnen aanpassen, wat dramatisch is voor onze al zeer bedreigde biodiversiteit. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. U hoort het al: er moet iets veranderen.

Compenseren

Compenseer de uitstoot van je auto- of vliegtuigreis met nieuwe bomen
© iStock

De beste CO2-molecule is die CO2-molecule die we niet uitstoten. De beste manier om uitstoot te vermijden is dus door de benenwagen te gebruiken en de fiets te nemen. Helaas moeten we ons vaak verder verplaatsen dan mogelijk is via deze methoden. Kies in dat geval voor autodelen en openbaar vervoer. Als het echt niet anders kan of de reismicrobe te hard kriebelt, nemen we de auto of het vliegtuig om verdere verplaatsingen te maken.

In dat geval biedt Treecological.be je de mogelijkheid om de CO2-uitstoot van je vliegtuig- of autoreis te berekenen en deze te compenseren door bomen te planten.

Calculator

Met de CO2-calculator kan je heel eenvoudig de CO2-uitstoot van je traject per wagen of vliegtuig berekenen. Je maakt eerst de keuze tussen een traject per wagen of vliegtuig. Vervolgens vul je de praktische gegevens van je reis en vervoermiddel in, en Treecological berekent de CO2-uistoot van je traject. Meer info over de berekeningsmethode achter de calculator vind je hier.

Treecological is een initiatief van BOS+, de Vlaamse organisatie die zich specifiek inzet voor bosbehoud, beter bos en meer bos in Vlaanderen en de wereld.

(LP)

Compenseer de uitstoot van je auto- of vliegtuigreis met nieuwe bomen
© Bos+

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content