Comedy Wildlife Photography Awards 2021: deze grappige dierenfoto’s haalden de finale

Dancing away to glory

Dat er veel te lachen valt in de dierenwereld bewijst de Comedy Wildlife fotowedstrijd. Deze koddige foto’s maken kans om de hoofdprijs te winnen. De winnaar wordt bekendgemaakt op 22 oktober.

In 2015 begonnen de twee fotografen Paul Joynson-Hicks MBE en Tom Sullam met de Comedy Wildlife Photography Awards. Door de aandacht te vestigen op de grappige kant van de dierenwereld hopen ze meer animo te creëren voor natuurbescherming.

Paul Joynson-Hicks MBE: ‘Veel van de dieren op deze foto’s worden op een hartverscheurende manier bedreigd. Met deze wedstrijd willen we de aandacht en energie van mensen vangen door ze aan het lachen te maken. Om dieren te beschermen moeten mensen van ze houden. We denken dat deze wonderlijke foto’s een kant van wilde dieren tonen die we niet vaak te zien krijgen. Ze herinneren ons aan het mooie en grappige in onze natuurlijke omgeving die bescherming verdient. ‘

De wedstrijd kiest ieder jaar een organisatie die ze financieel steunen met de wedstrijd. Dit jaar is dat Save Wild Orangutans, een organisatie die zich inspant om de orang-oetans op Borneo te redden en beschermen.

De winnaars van de wedstrijd worden bekendgemaakt op 22 oktober, maar deze foto’s haalden de finale. Zelf kan je meestemmen voor de People’s Choice Award.

Lees ook:

Dit zijn de grappigste dierenfoto’s van 2020

Partner Content