Colorado

De rechthoekige staat Colorado vormt de overgang tussen het vlakke Midwesten en het bergachtige zuidwesten van de Verenigde Staten. De staat wordt in tweeën verdeeld door de Rocky Mountains. Colorado, met haar 54 bergpieken boven de 4.250 meter, is een majestueuze bestemming.

De rechthoekige staat Colorado vormt de overgang tussen het vlakke Midwesten en het bergachtige zuidwesten van de Verenigde Staten. De staat wordt in tweeën verdeeld door de Rocky Mountains.

Bezienswaardigheden
Natuur
Algemene informatie
Trivia
Links

Colorado, met haar 54 bergpieken boven de 4.250 meter, is een majestueuze bestemming. Je hebt hier een ruime keuze aan ‘outdoor’ activiteiten zoals wandelen, mountainbiken, paardrijden, golfen, raften en in de winter skiën en andere wintersporten.

Het grootste nationale park in Colorado, Rocky Mountain National Park, ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Denver. Met hoogtes van 2.440 meter tot 4.346 meter biedt dit park bezoekers vele onvergetelijke ervaringen en avonturen.

Dwars door het park loopt de 80 kilometer lange Trail Ridge Road, vaak de mooiste weg van Amerika genoemd. Deze weg brengt je met de auto tot een hoogte van 3700 meter waar je een schitterend uitzicht hebt over de omliggende bergen.

Rotswoningen

In het zuidwesten van de staat ligt het enige nationale park ter wereld dat door mensen gemaakt is, Mesa Verde National Park. De oude rotswoningen die tussen 600 en 1300 bewoond werden door de Anasazi verkeren nog altijd in bijna perfecte staat. Het nationale park beschermt ongeveer 4.000 archeologische vindplaatsen, waaronder 600 rotswoningen en staat op de lijst van Werelderfgoederen van Unesco.

Voor archeologen is het park enorm belangrijk. Aan de hand van de archeologische vondsten daar, zijn ze heel wat te weten gekomen over het prehistorische Amerika. Nog een extra troef van dit nationale park: het landschap is hier prachtig en past perfect bij de opgravingen.

Zandduinen

In Great Sand Dunes National Park vind je de hoogste zandduinen van Noord-Amerika. Ze zijn tussen de 210 en 245 meter hoog en liggen aan de voet van de Rocky Mountains. Na een wandeling door het zand kan je je voeten verfrissen in een bergstroompje dat ontspringt in de Rockies.

Black Canyon in het Gunnison National Park, is een spectaculaire kloof. Water en stenen hebben zich hier een weg geschuurd door het kristalachtige gebergte. Vanaf de overhangende rotsformaties kan je genieten van een prachtige uitzicht over de kloof.

Colorado in de winter

Heel wat leden van de skiënde Amerikaanse jetset bezitten buitenverblijven in mondaine skioorden als Vail en Aspen, maar ook gezellige bergdorpjes als Durango en Steamboat Springs trekken wintersportliefhebbers uit de hele wereld.

Colorado heeft de wintersporter dan ook heel wat te bieden: skiën, snowboarden, snowshoeing en tochten in een arrenslee of hondenslee en dat alles in een spectaculair landschap waar sneeuw gegarandeerd is.

De winterpret houdt bovendien niet op met besneeuwde gebieden: in het oude mijnstadje Ouray Colorado vind je het eerste ijspark ter wereld dat helemaal gericht is op ijsklimmen.

Na een lange dag buiten in de frisse natuurlucht kunnen bezoekers zich opwarmen in één van de vele natuurlijke warmwaterbronnen die Colorado rijk is. Enkele mooie voorbeelden: Manitou Springs, de Garden of Gods in Colorado springs, Idaho springs, Hot Sulphur Springs bij Granby en de Ouray Hot Springs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content