De restauratiewerken hebben 14 miljoen euro gekost. Zestig restaurateurs en dertig arbeiders namen in totaal 44.000 kubieke meter kalksteen, 284 zuilen en 140 standbeelden onder handen. Sommige standbeelden hadden een lengte van wel drie meter en stonden op een hoogte van twintig meter.

De werken zijn net op tijd klaar voor de canonisatie van pausen Johannes Paulus II en Johannes XXII op 27 april in het

Vaticaan.

Gian Lorenzo Bernini leidde tussen 1656 en 1673 de constructie van de colonnade in opdracht van paus Alexander VII. De obelisk die in het midden van het Sint-Pietersplein staat, werd er zeventig jaar daarvoor al gezet. (Belga/MS)

De restauratiewerken hebben 14 miljoen euro gekost. Zestig restaurateurs en dertig arbeiders namen in totaal 44.000 kubieke meter kalksteen, 284 zuilen en 140 standbeelden onder handen. Sommige standbeelden hadden een lengte van wel drie meter en stonden op een hoogte van twintig meter. De werken zijn net op tijd klaar voor de canonisatie van pausen Johannes Paulus II en Johannes XXII op 27 april in het Vaticaan. Gian Lorenzo Bernini leidde tussen 1656 en 1673 de constructie van de colonnade in opdracht van paus Alexander VII. De obelisk die in het midden van het Sint-Pietersplein staat, werd er zeventig jaar daarvoor al gezet. (Belga/MS)