Cocooning in München

Hotel Cocoon Stachus in München

Hotel Cocoon Stachus maakt zijn motto ‘Voel de natuur’ waar. In de lobby worden de gasten verwelkomd bij een waterval en met levensgrote foto’s van surfers aan de wanden, in de lounge staan echte berkenbomen en wordt op de muren in 3D een bos geprojecteerd en bij een open vuurplaats wanen de gasten zich bij een kampvuur in de buitenlucht.

En toch staat het Cocoon Stachus hotel vlakbij het Centraal Station en de voetgangerszone rond de Karlsplatz in het hart van München.

De lounge en de kamers nemen je mee naar de ‘summers of love’ in de jaren zestig: vrolijke kleuren oranje en groen, foto’s van planten en vlinders op de muur, knusse cocoon stoelen waar je helemaal in kan verdwijnen en gezellige cocoon cabins met aansluiting voor een laptop waar je heerlijk kan lezen of werken. De 69 kamers hebben ruime queensize bedden en designer badkamers met regendouches.

Voor een eenpersoonskamer betaalt u vanaf 69 euro, voor een tweepersoonskamer vanaf 89 euro. Het ontbijt is niet in de prijs inbegrepen, maar wordt wel geserveerd voor 9,90 euro per persoon.

Waarom?

Starkbierzeit van 19 februari tot 19 maart

Wat valt er te beleven?

Starkbierzeit is het Oktoberfest in het klein: met minder toeristen, maar met sterker bier. Behalve bierfeesten met vrolijke mensen gekleed in lederhosen en dirndls, behoort het Derblecken, een soort cabaret waarbij de lokale politici op de hak genomen worden tot de hoogtepunten.

Tips

Lonely Planet koos de Duitse deelstaat Beieren als een van de regio’s die je in 2016 moet bezoeken. Ze noemen daarbij niet alleen het sprookjesachtige kasteel Neuschwanstein, de middeleeuwse dorpjes en het Nazi-bolwerk Berchtesgaden, maar ook München en in het bijzonder het Glockenbachviertel, een levendige, liberale en eccentrieke wijk iets ten zuidoosten van het centrum. De hippe boetiekjes en restaurants en vele bars en nachtsclubs maken deze wijk vooral populair onder jongeren. Met mooi weer is de Gärtnerplatz in de wijk een heerlijk plekje om buiten te zitten tussen vele andere inwoners van de stad.

Eisbachsurfen: In de zuidzijde van de Englischer Garten vindt de surf scene van München plaats, die gebasseerd is op één golf. Op dit punt stroomt de rivier Eisbach door een tunnel en daardoor ontstaat er een kunstmatige, permanente golf waarvan het volume afhankelijk is van de regenval en dooi in de bergen in de dagen daarvoor. Medewerkers van de Amerikaanse ambassade naast het park kwamen eens op het idee om er te gaan surfen en dat werd een grote hit. Eisbachsurfen is nu cult in München en een spectaculaire toeristische attractie midden in de stad. (Bert Bogaert uit Turnhout)

Een bezoekje aan het Olympisch dorp: in de kleine kubusvormige woningen wonen studenten, die carte blanche krijgen om de gevels te versieren en beschilderen. Zo wordt een saaie betonnen omgeving ineens heel kleurrijk en verrassend. Er zitten prachtige kunstwerkjes tussen! (Evelien Depaepe uit Gent)

Hotel Cocoon Stachus

Adolf-Kolping-Str. 11

D-80336 München

tel.: +49 089 59993 902

info@cocoon-stachus.de

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content