Coal Drops Yard: shoppen in Londen zonder kerststress

© Lieven Bulckens

Je wilt wel kerstshoppen in Londen, maar zonder de chaos en jingle bells die momenteel het stadscentrum overspoelen? Achter St Pancras Station opende zopas Coal Drops Yard: een nieuwe shop- en eetbuurt in een voormalige opslagplaats voor steenkool.

Coal Office
Coal Office© Lieven Bulckens

Sinds eind oktober is Coal Drops Yard een nieuw shop- en eetdistrict in King’s Cross, de Londense wijk achter St Pancras Station die de voorbije jaren al een serieuze metamorfose onderging. Het nieuwe kwartier, met vijftig shops, cafés en restaurants, werd ontworpen door Thomas Heatherwick, de architect die in King’s Cross ook de bouw leidt van Googles nieuwe hoofdkantoor. De Brit renoveerde twee victoriaanse gebouwen uit 1850 – die toen dienstdeden als opslagruimte voor miljoenen tonnen steenkool – tot een complex waar onafhankelijke shops onderdak vinden naast internationale ketens als Cos en Aesop, high-endboetieks van designers als Paul Smith en Tom Dixon, en de betere eetzaken.

De nieuwe winkels en restaurants zijn gelegen in voormalige spoorwegbogen en komen uit op een binnenplaats waar een grafische lichtinstallatie hangt van de Nederlandse designstudio Mieke Meijer. De feestelijke lichtbogen bootsen de oude en nieuwe architectuur van de gebouwen na en blijven hangen tot 6 januari. Daarna komt er ongetwijfeld een nieuwe eyecatcher op de binnenkoer, want Coal Drops Yard moet een bruisende plek worden, met workshops, lezingen en pop-ups. Onder meer het Zweedse interieurlabel Hem en de Britse modeontwerper Christopher Raeburn bezetten momenteel een pop-uppand en zorgen voor alternatieve kerstvibes in de nieuwe Londense hotspot.

coaldropsyard.com


Drie haltes voor unieke kerstgeschenken

  • Bij Wolf & Badger vind je leuke pennen, notitieboekjes en de betere salontafelboeken.
  • Bij Bonds moet je zijn voor de beste koffie van Coal Drops Yard en geurkaarsen van de Londense start-up Earl of East London, die ter plaatse gegoten worden.
  • Restaurant Coal Office is de place to be voor een lunch met invloeden uit het Midden-Oosten en wordt gerund door chef Assaf Granit en designer Tom Dixon. Op vertoon van je rekening krijg je 15% korting in de aangrenzende shop van Dixon, waar al het servies uit het restaurant te koop is.
Bonds
Bonds© Lieven Bulckens

Wij reisden in twee uur met de Eurostar van Brussel naar Londen St Pancras, vanwaaruit het vijf minuten wandelen is naar Coal Drops Yard. Momenteel heeft Eurostar speciale kerstcadeaubonnen: feestelijke e-vouchers vanaf 25 euro. eurostar.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content