De Romaanse abdij van Cluny in Bourgondië bestaat 1100 jaar. Om dat te vieren staan er tot september 2010 tal van tentoonstellingen, concerten en feestelijke spektakels op het programma.

Ook werd een nieuw bezoekerscircuit met de modernste beeldtechnologie gebouwd. Langs het circuit staan schermen die de bezoekers de ontbrekende delen van de abdijkerk tonen via een virtuele reconstructie.

De abdij van Cluny werd 11 eeuwen geleden gesticht door 12 monniken. Tot de bouw van de Sint-Pieterskerk in Rome in de 16e eeuw was ze de grootste kerk van het christendom.

Tijdens de Franse Revolutie werden grote delen van de abdij vernield. Vandaag staan er nog de mooie achthoekige klokkentoren en een deel van het dwarsschip.

Informatie

Cluny 2010

Bourgogne Tourisme

Maaike Schwering

De Romaanse abdij van Cluny in Bourgondië bestaat 1100 jaar. Om dat te vieren staan er tot september 2010 tal van tentoonstellingen, concerten en feestelijke spektakels op het programma. Ook werd een nieuw bezoekerscircuit met de modernste beeldtechnologie gebouwd. Langs het circuit staan schermen die de bezoekers de ontbrekende delen van de abdijkerk tonen via een virtuele reconstructie. De abdij van Cluny werd 11 eeuwen geleden gesticht door 12 monniken. Tot de bouw van de Sint-Pieterskerk in Rome in de 16e eeuw was ze de grootste kerk van het christendom. Tijdens de Franse Revolutie werden grote delen van de abdij vernield. Vandaag staan er nog de mooie achthoekige klokkentoren en een deel van het dwarsschip.InformatieCluny 2010Bourgogne Tourisme Maaike Schwering