Club Med verjaart

Het begon met basic ingerichte huttendorpen op uitzonderlijke locaties, vandaag is Club Med een specialist geworden in upscale vakanties voor het hele gezin.

Toen de Belg Gerard Blitz in 1950 de Club Méditerrannée oprichtte, was hij zijn tijd vooruit met de all inclusive formule en het idee dat je je goed zal voelen door een sportieve vakantie middenin de natuur. Blitz was overigens een Olympisch kampioen, hij haalde voor België een bronzen medaille in waterpolo in 1936. Het begon met basic ingerichte huttendorpen op uitzonderlijke locaties, vandaag is Club Med een specialist geworden in upscale vakanties voor het hele gezin.

In België heeft Club Med 70 procent Franstalige klanten, 30 procent Nederlandstalige. Op de Brusselse persconferentie naar aanleiding van de 60e verjaardag, kondigde CEO Henri Giscard d’Estaing aan dat verder gewerkt wordt aan de uitbreiding van het luxegamma (dorpen met vier of vijf Drietanden, de eigen sterren van Club Med) en dat er voor Vlamingen inspanningen gedaan worden om in een select aantal dorpen een Nederlandstalig onthaal te organiseren. Club Med tekende ook een samenwerkingscontract voor drie jaar met Brussels Airlines. Behalve nieuwe Club Med dorpen in Egypte, Brazilië en Oman gaat in november dit jaar het eerste resort open in China.

Trui Moerkerke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content