Zo zouden acht beroemde Amerikaanse bouwwerken er in gotische stijl uitzien

Zo zouden acht beroemde Amerikaanse bouwwerken er in gotische stijl uitzien
© Angie's List

De gothiek associëren we met de Middeleeuwen in Europa. Maar wat zou er gebeuren wanneer je deze bouwstijl toepast op de Golden Gate Bridge, het Chrysler Building of de Space Needle?

Angie's List laat zien hoe acht beroemde Amerikaanse bouwwerken plotseling heel anders ogen wanneer ze in gotische stijl ontworpen zouden zijn.

Lees ook: Het Empire State Building in een teletijdmachine

Golden Gate Bridge in San Francisco © Angie's List

De echte Golden Gate Bridge in San Francisco is gebouwd in Art Deco-stijl. Zo zou deze wereldberoemde brug eruitzien in gotische stijl.

Terminal Tower in Cleveland, Ohio © Angie's List

Terminal Tower werd gebouwd in de jaren dertig van de twintigste eeuw in Beaux-Arts-stijl met enkele gotische elementen.

The Space Needle in Seattle, Washington © Angie's List

De futuristische 184 meter hoge Space Needle staat er nog niet zo heel lang. De toren domineert Seattle sinds 1962.

Lincoln Memorial in Washington DC, District of Columbia © Angie's List

Ontwerper Henry Bacon deed voor zijn ontwerp van dit monument ter ere van Abraham Lincoln inspiratie op in het antieke Griekenland. Griekse zuilen in gotische stijl ogen weer heel anders.

Solomon R. Guggenheim Museum in New York City, New York © Angie's List

Het door Frank Lloyd Wright ontworpen Guggenheim Museum kijgt een volledig andere dimensie wanneer het niet een modernistisch, maar een gotisch tintje krijgt.

United States Air Force Academy Cadet Chapel in Colorado Springs, Colorado © Angie's List

Deze in 1963 door Walter Netsch ontworpen kathedraal oogt plotseling middeleeuws door toevoeging van gotische punten en andere versieringen.

Transamerica Pyramid in San Francisco, Californie © Angie's List

Deze futuristische piramidevormige toren versierd met waterspuwers en gotische punten, valt een beetje uit de toon bij de rest van de stad.

Chrysler Building in New York © Angie's List

Het Art Deco Chrysler Building was met zijn 319 meter op het moment van de opening in 1930 het hoogste gebouw ter wereld. Maar een jaar later werd het al ingehaald door het Empire State Building.