"In het buitenland bestond blijkbaar het idee dat Brussel gevaarlijk was, maar Winterpret heeft toch het tegendeel bewezen", zegt de schepen. "We hebben een zeer moeilijke start gekend. We waren al blij dat we konden openen, maar het eerste weekend was duidelijk minder succesvol, ook doordat de markt om 20.00 uur moest sluiten in plaats van om 23.00 uur.

Andere jaren daalt het aantal bezoekers vanaf het begin van de kerstvakantie, dit jaar was het net andersom en hebben de bezoekers pas dan echt de weg naar Winterpret gevonden, al hebben we het verlies van dat eerste weekend nooit ingehaald."

Cijfers zoals vier jaar geleden

Globaal lokte Winterpret dit jaar zowat 30 procent minder bezoekers. "Dat betekent toch nog altijd een miljoen mensen", gaat de schepen voort. "We zitten weer op cijfers die we een viertal jaar geleden kenden. Vorig jaar trok de ijspiste bijvoorbeeld 42.000 schaatsers en dit jaar 33.000, wat gelijkaardig is aan het cijfer van 2013."

De bezettingsgraad van de Brusselse hotels bedroeg 55 procent, tegenover 73 procent in 2014. "De daling was vooral merkbaar toen het dreigingsniveau op 4 stond. Eenmaal dat daalde, zijn de reservaties weer op gang gekomen." Schepen Close is ook zeer tevreden over de keuze van Tunesië als gastland. "Een eerste stap om Winterpret ook een culturele dimensie te geven." De zestiende editie van Winterpret zal plaatsvinden van 25 november 2016 tot 1 januari 2017. (Belga)

"In het buitenland bestond blijkbaar het idee dat Brussel gevaarlijk was, maar Winterpret heeft toch het tegendeel bewezen", zegt de schepen. "We hebben een zeer moeilijke start gekend. We waren al blij dat we konden openen, maar het eerste weekend was duidelijk minder succesvol, ook doordat de markt om 20.00 uur moest sluiten in plaats van om 23.00 uur. Andere jaren daalt het aantal bezoekers vanaf het begin van de kerstvakantie, dit jaar was het net andersom en hebben de bezoekers pas dan echt de weg naar Winterpret gevonden, al hebben we het verlies van dat eerste weekend nooit ingehaald." Cijfers zoals vier jaar geledenGlobaal lokte Winterpret dit jaar zowat 30 procent minder bezoekers. "Dat betekent toch nog altijd een miljoen mensen", gaat de schepen voort. "We zitten weer op cijfers die we een viertal jaar geleden kenden. Vorig jaar trok de ijspiste bijvoorbeeld 42.000 schaatsers en dit jaar 33.000, wat gelijkaardig is aan het cijfer van 2013." De bezettingsgraad van de Brusselse hotels bedroeg 55 procent, tegenover 73 procent in 2014. "De daling was vooral merkbaar toen het dreigingsniveau op 4 stond. Eenmaal dat daalde, zijn de reservaties weer op gang gekomen." Schepen Close is ook zeer tevreden over de keuze van Tunesië als gastland. "Een eerste stap om Winterpret ook een culturele dimensie te geven." De zestiende editie van Winterpret zal plaatsvinden van 25 november 2016 tot 1 januari 2017. (Belga)