Wenen is de enige hoofdstad waar uitgestrekte wijngaarden binnen de grenzen van de stad liggen. Reden om dit bijzondere deel van de stad onder de aandacht te brengen.

Veel van de wijngaarden zijn het hele jaar door opengesteld voor het publiek, maar tijdens het Wiener Weinwandertag weekend van 26 en 27 september openen ook particuliere tuinen die normaal gesloten zijn hun deuren.

Tijdens drie uitgestippelde wandelroutes van telkens ongeveer 10 kilometer wandelt u niet alleen tussen de druivenranken, maar heeft u ook een prachtig uitzicht over de stad en kunt u onderweg overal rust houden bij gezellige Heuriger (soort wijnbar waar jonge wijnen geschonken worden) om een glas wijn en bijpassende gerechtjes te proeven. (MS)

Wenen is de enige hoofdstad waar uitgestrekte wijngaarden binnen de grenzen van de stad liggen. Reden om dit bijzondere deel van de stad onder de aandacht te brengen. Veel van de wijngaarden zijn het hele jaar door opengesteld voor het publiek, maar tijdens het Wiener Weinwandertag weekend van 26 en 27 september openen ook particuliere tuinen die normaal gesloten zijn hun deuren. Tijdens drie uitgestippelde wandelroutes van telkens ongeveer 10 kilometer wandelt u niet alleen tussen de druivenranken, maar heeft u ook een prachtig uitzicht over de stad en kunt u onderweg overal rust houden bij gezellige Heuriger (soort wijnbar waar jonge wijnen geschonken worden) om een glas wijn en bijpassende gerechtjes te proeven. (MS)