Vijftiende nocturnes van de Brusselse musea worden een groot feest

© .

Van half september tot begin december zijn er in Brussel opnieuw de nocturnes van de Brusselse musea. Voor deze vijftiende editie van het festival openen tientallen musea opnieuw ’s avonds de deuren. Centraal thema is deze keer ‘feest! ‘.

Elke donderdagavond van 17 september tot 10 december openen telkens zeven à negen musea hun deuren. Over de volledige periode gespreid gaat het over niet minder dan 66 musea, die de bezoeker ontvangen met een gevarieerd en veelkleurig programma: rondleidingen, workshops, demonstraties, meet & greets met conservatoren, enzovoort.

De Nocturnes worden feestelijk afgetrapt op donderdag 17 september met een grote gratis vernissage in de Koninklijke Bibliotheek van België.

To do

Een greep uit het programma: op 24 september geeft het Maurice Béjart Huis een kijk in het leven en werk van deze wereldberoemde danser en choreograaf. Het Confederate Museum opent zijn deuren gratis op 1 oktober en diezelfde avond zijn in het Fin-de-­Siècle Museum werken te bewonderen van meer dan 30 grote kunstenaars uit de jaren 1900. Op 5 november verwent een chocolade-­atelier in het recentelijk geopende Belgian Chocolate Village in Koekelberg de smaakpapillen van jong en oud. De geheime schatten van het Egmontpaleis worden voor het eerst onthuld aan de bezoekers van de Nocturnes op 12 november. En de echte curieuzeneuzen kunnen op 3 december de onderwereld van Brussel verkennen in het Rioolmuseum. (Belga)

Het volledige programma vind je op de site.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content