Het historische deel van Edinburgh is nog altijd een genot om doorheen te wandelen, maar een groepje historici en kunsthistorici van de University of St Andrews en programmeurs van Smart History wilden de inwoners en toeristen tonen hoe de stad er 500 jaar geleden uitzag. Dat schijft Lonely Planet.

iStockphoto
© iStockphoto

Ze gebruikten daarvoor een tekening gemaakt in 1544 gemaakt door Richard Lee, waarschijnlijk de oudste waarheidsgetrouwe afbeelding van Edinburgh. Zo krijg je de modderige straatjes te zien, houten huizen en steile, kronkelige straatjes. Kortom, de stad zoals die was voordat het Britse leger onder leiding van Edward Seymour, de graaf van Hertford, Edinburgh platbrandde.

Het project is nog niet helemaal voltooid, maar nu lanceren de makers al een sneak preview. In mei wordt het volledige project gelanceerd als app en online. Dr Bess Rhodes: "Voor het eerst kunnen bezoekers en inwoners de stad zoals zij die kennen vergelijken met de Schotse hoofdstad in de tijd van James V en Mary Queens of Scots. Het was fantastisch om een verloren stad opnieuw te creëren."

Voor meer inspirerende reisverhalen, originele lijstjes, beeldreportages, de leukste adresjes en dagelijks reisnieuws, like ons op Facebook.

Het historische deel van Edinburgh is nog altijd een genot om doorheen te wandelen, maar een groepje historici en kunsthistorici van de University of St Andrews en programmeurs van Smart History wilden de inwoners en toeristen tonen hoe de stad er 500 jaar geleden uitzag. Dat schijft Lonely Planet.Ze gebruikten daarvoor een tekening gemaakt in 1544 gemaakt door Richard Lee, waarschijnlijk de oudste waarheidsgetrouwe afbeelding van Edinburgh. Zo krijg je de modderige straatjes te zien, houten huizen en steile, kronkelige straatjes. Kortom, de stad zoals die was voordat het Britse leger onder leiding van Edward Seymour, de graaf van Hertford, Edinburgh platbrandde.Het project is nog niet helemaal voltooid, maar nu lanceren de makers al een sneak preview. In mei wordt het volledige project gelanceerd als app en online. Dr Bess Rhodes: "Voor het eerst kunnen bezoekers en inwoners de stad zoals zij die kennen vergelijken met de Schotse hoofdstad in de tijd van James V en Mary Queens of Scots. Het was fantastisch om een verloren stad opnieuw te creëren."