Video: in het wiel van de Brusselse stadsfiets

© ImageGlobe

In 2015 registreerde de Brusselse fietsverhuurdienst Villo meer dan 1,5 miljoen uitleningen. Zo’n 37.400 mensen hadden toen een jaarabonnement op de stadsfietsen, dagelijks worden bovendien bijna vierhonderd dag- of weektickets verkocht. Wie zijn al die mensen die Brussel doorkruisen op hun gele tweewieler? Voor het Brusselnummer van Knack Weekend achtervolgde onze reporter een dag lang alle fietsers die haar pad kruisten.

In deze video rijden we in het wiel van drie ervaren stadsfietsers: Guna Rudzite is politiek adviseur in het Europees Parlement. Ze werd geboren in Letland en werkt al zeven jaar voor de liberale fractie ALDE, waar Guy Verhofstadt voorzitter van is. Guna fiets elke dag van het Villostation Merode in Etterbeek naar de Europese wijk. Jean-Philippe Steeger behaalde net een master in de Politieke en Sociale Wetenschappen en kruiste ons pad in Schaarbeek, waar hij toneelspeelt. Brecht Vaes, tot slot, is webcoördinator bij Studio Brussel en heeft naast zijn eigen koersfiets ook een Villo-abonnement, voor korte en onverwachte uitstappen. We kregen Brecht in het vizier op de Anspachlaan.

De verhalen en ervaringen van andere stadsfietsers, waaronder een piloot en stewardess op weg naar het Atomium, leest u hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content