Video: dit moet je doen in Berlijn volgens locals

Berlijn © Getty Images/iStockphoto

Een citytrip naar Berlijn op de planning staan? Deze Berliners geven tips over wat je moet gezien, gedaan en geproefd hebben in de Duitse hoofdstad. Vooral de hippe wijk Kreuzberg blijkt de moeite waard. En welke lekkernij je zeker moet geproefd hebben kan je vast al raden…

Wat moet eten in Berlijn? Braadworsten natuurlijk! Maar geen nood, ook als je geen fan bent van dit typische gerecht kom je aan je culinaire trekken in Berlijn. Zo raadt een van de locals Hamy Café aan, een restaurantje waar je heerlijk Vietnamees kan eten. Op café ga je bij Koti of de Solar bar.

Cultuur is er ook in overvloed in deze dynamische stad. De locals raden aan om naar het Haus der Kulturen der Welt te gaan, een ondergrondse tour te volgen en uiteraard de iconische Brandenburger Tor niet te missen. Shoppen doe je in Brucknerstrasse, Kreuzberg Schöneberg

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Onze extra tips

  • Als je dan toch in Kreuzberg aan het rondstruinen bent, ga dan even uitrusten in het idyllische Viktoriapark.
  • Ga zeker ook eens snuisteren in de Hackesche Höfe, de beroemde binnenhofjes, waar je kan shoppen, brunchen en zelfs naar de film kan gaan.
  • Een zwembad en een saunabeurt op een unieke setting kan je vinden op het Badeschiff, een badboot op de Spree.
  • Heerlijk brunchen kan je doen bij Barcomi’s, wij raden het vegetarische ontbijt aan.
  • The East Side Gallery is natuurlijk de place to be om de beroemde street art op de Berlijnse muur te bewonderen, maar er zijn nog talloze andere spots waar je unieke street art kan vinden. Boek een tour specifiek rond dit thema en laad je leiden doorheen de wondere wereld van de Berlijnse street art. (LP)
  • Een leuke concept store is Kauf Dich Glücklich. Je hebt er verschillende vestigingen van, waaronder een in de Kastanienallee. In deze vestiging kan je ook een koffie drinken in het bijhorende café.
  • In de zomer zijn er talloze zomerbars in Berlijn. Mis deze niet.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content