Toch besteden ze er minder dan gemiddeld. Dat blijkt onder meer uit het onderzoek 'De recreatieve verblijfstoerist in Gent' van Toerisme Vlaanderen.

Van de 853.000 overnachtingen op jaarbasis zijn 64 procent recreatief. Het aantal overnachtingen steeg de afgelopen vijftien jaar met 77 procent.

Kort en goedkoop

Gent trekt vooral 35 tot 64-jarigen aan, koppels zonder kinderen en vooral uit de hogere sociale klasse. De Arteveldestad wordt vooral gekozen omwille van het cultuurhistorische, de sfeer en de ligging. Voornaamste activiteiten zijn wandelen en het bezoek aan monumenten en historische gebouwen.

Het zijn ook vooral snelle beslissers die naar Gent komen. De gemiddelde verblijfsduur is relatief laag, er wordt ook meer verbleven in hotels met twee sterren, jeugdlogies en B&B's.

Verblijfstoeristen besteden minder dan gemiddeld, en ook minder aan shopping, en in reële termen zijn de bestedingen zelfs sterker gedaald dan in de andere kunststeden.

De tevredenheid is hoger dan in de andere kunststeden. De meeste verblijfstoeristen zijn te spreken over de logies en datzelfde geldt voor de activiteiten.

Imago versterken

Gent moet volgens Toerisme Vlaanderen het cultuurhistorisch aanbod en de sfeer in de stad behouden en nog versterken als belangrijke imago-elementen en motivaties voor een bezoek.

Daarnaast moet de aantrekkingskracht van het shoppingebeuren op verblijfstoeristen versterken, "herhaalbezoekers" van "eerste bezoekers" maken en hogere bestedingen genereren. (Belga/MS)

Toch besteden ze er minder dan gemiddeld. Dat blijkt onder meer uit het onderzoek 'De recreatieve verblijfstoerist in Gent' van Toerisme Vlaanderen. Van de 853.000 overnachtingen op jaarbasis zijn 64 procent recreatief. Het aantal overnachtingen steeg de afgelopen vijftien jaar met 77 procent. Kort en goedkoop Gent trekt vooral 35 tot 64-jarigen aan, koppels zonder kinderen en vooral uit de hogere sociale klasse. De Arteveldestad wordt vooral gekozen omwille van het cultuurhistorische, de sfeer en de ligging. Voornaamste activiteiten zijn wandelen en het bezoek aan monumenten en historische gebouwen. Het zijn ook vooral snelle beslissers die naar Gent komen. De gemiddelde verblijfsduur is relatief laag, er wordt ook meer verbleven in hotels met twee sterren, jeugdlogies en B&B's. Verblijfstoeristen besteden minder dan gemiddeld, en ook minder aan shopping, en in reële termen zijn de bestedingen zelfs sterker gedaald dan in de andere kunststeden. De tevredenheid is hoger dan in de andere kunststeden. De meeste verblijfstoeristen zijn te spreken over de logies en datzelfde geldt voor de activiteiten.Imago versterken Gent moet volgens Toerisme Vlaanderen het cultuurhistorisch aanbod en de sfeer in de stad behouden en nog versterken als belangrijke imago-elementen en motivaties voor een bezoek. Daarnaast moet de aantrekkingskracht van het shoppingebeuren op verblijfstoeristen versterken, "herhaalbezoekers" van "eerste bezoekers" maken en hogere bestedingen genereren. (Belga/MS)