Het verbod, waarover verschillende Italiaanse media de voorbije 24 uur hebben bericht, zou te maken hebben met het lawaai dat dergelijke valiezen zouden veroorzaken en het schadelijke effect dat ze hebben voor de voetpaden in de kanalenstad.

Volgens de prefect ging het alleen om een mogelijke verplichting om alleen banden die met lucht gevuld worden te gebruiken met karren waarmee goederen afgeleverd worden in de winkels en op markten. En zelfs hierover is nog geen definitieve beslissing genomen, aldus prefect Vittorio Zappalorto. (Belga/LP)

Het verbod, waarover verschillende Italiaanse media de voorbije 24 uur hebben bericht, zou te maken hebben met het lawaai dat dergelijke valiezen zouden veroorzaken en het schadelijke effect dat ze hebben voor de voetpaden in de kanalenstad. Volgens de prefect ging het alleen om een mogelijke verplichting om alleen banden die met lucht gevuld worden te gebruiken met karren waarmee goederen afgeleverd worden in de winkels en op markten. En zelfs hierover is nog geen definitieve beslissing genomen, aldus prefect Vittorio Zappalorto. (Belga/LP)