Dit jaar worden nog meer bezoekers verwacht, onder meer omdat in april duizenden gelovigen uit heel de wereld naar Rome zullen reizen voor de heiligverklaring van de pausen Johannes XXIII en Johannes-Paulus II.

In 2011 overschreed het aantal bezoekers aan de Vaticaanse musea voor het eerst de 5 miljoen. De Vaticaanse musea kennen het grootste bezoekersaantal na het Louvre in Parijs, het British Museum in Londen en het Metropolitan Museum of Art in New York en zijn één van de belangrijkste inkomstenbronnen van het Vaticaan. (Belga/MS)

Dit jaar worden nog meer bezoekers verwacht, onder meer omdat in april duizenden gelovigen uit heel de wereld naar Rome zullen reizen voor de heiligverklaring van de pausen Johannes XXIII en Johannes-Paulus II. In 2011 overschreed het aantal bezoekers aan de Vaticaanse musea voor het eerst de 5 miljoen. De Vaticaanse musea kennen het grootste bezoekersaantal na het Louvre in Parijs, het British Museum in Londen en het Metropolitan Museum of Art in New York en zijn één van de belangrijkste inkomstenbronnen van het Vaticaan. (Belga/MS)