Het wapen maakt deel uit van de tentoonstelling 'De waanzin nabij', waarmee het museum aandacht besteedt aan de ziekte waaraan Van Gogh leed.

Het is de eerste keer dat de revolver aan het publiek wordt getoond. Het vuurwapen werd halverwege de vorige eeuw al gevonden in een akker buiten het Franse Auvers waar Van Gogh zich van het leven beroofde. Uit onderzoek bleek dat het vijftig tot tachtig jaar in de grond had gelegen.

"Hij heeft zichzelf in de borst geschoten en is buiten bewustzijn geraakt", zo vertelt Teio Meedendorp van het Van Gogh Museum aan het NOS Journaal. "Hij is later weer bijgekomen en heeft het wapen gezocht om het af te maken maar heeft het niet gevonden. Hij is toen terug gestrompeld naar de herberg waar hij verbleef en is daar dertig uur later aan zijn verwondingen overleden." (Belga)

Het wapen maakt deel uit van de tentoonstelling 'De waanzin nabij', waarmee het museum aandacht besteedt aan de ziekte waaraan Van Gogh leed.Het is de eerste keer dat de revolver aan het publiek wordt getoond. Het vuurwapen werd halverwege de vorige eeuw al gevonden in een akker buiten het Franse Auvers waar Van Gogh zich van het leven beroofde. Uit onderzoek bleek dat het vijftig tot tachtig jaar in de grond had gelegen. "Hij heeft zichzelf in de borst geschoten en is buiten bewustzijn geraakt", zo vertelt Teio Meedendorp van het Van Gogh Museum aan het NOS Journaal. "Hij is later weer bijgekomen en heeft het wapen gezocht om het af te maken maar heeft het niet gevonden. Hij is toen terug gestrompeld naar de herberg waar hij verbleef en is daar dertig uur later aan zijn verwondingen overleden." (Belga)