In het najaar wordt de Nederlandse stad Utrecht iedere avond feestelijk verlicht.

Met het Trajectum Lumen kunnen bezoekers een tocht maken langs verlichte bezienswaardigheden en kunstwerken.

De route begint bij het centraal gelegen Vredenburg en loopt via lichtjes in de grond langs werken van bekende kunstenaars. De tocht brengt u ook naar minder bekende hoekjes en vertelt u zo op een creatieve manier de stadsgeschiedenis. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

Een hele andere manier om de stad te leren kennen is via Utrecht Underground. Voormalige daklozen en drugsverslaafden tonen u hún Utrecht. Ze nemen u mee naar de plekjes waar ze vroeger leefden en vertellen op vaak humoristische wijze over het leven op straat.

Maaike Schwering

In het najaar wordt de Nederlandse stad Utrecht iedere avond feestelijk verlicht. Met het Trajectum Lumen kunnen bezoekers een tocht maken langs verlichte bezienswaardigheden en kunstwerken. De route begint bij het centraal gelegen Vredenburg en loopt via lichtjes in de grond langs werken van bekende kunstenaars. De tocht brengt u ook naar minder bekende hoekjes en vertelt u zo op een creatieve manier de stadsgeschiedenis. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Een hele andere manier om de stad te leren kennen is via Utrecht Underground. Voormalige daklozen en drugsverslaafden tonen u hún Utrecht. Ze nemen u mee naar de plekjes waar ze vroeger leefden en vertellen op vaak humoristische wijze over het leven op straat. Maaike Schwering